Hopp til hovedinnhold

Nes samlinger i 2023


2 317 besøkende

74 besøksdager

1,25 årsverk

1 390 000 kr til drift

Høydepunkter

I begynnelsen av juni åpnet årets kunstutstilling, og dermed årets sommersesong på Stein skole. Utstillingen var en retrospektiv utstilling med utvalgte verker av Grete Wexels Riser. Utstillingen Et liv med leire viste Risers arbeid og utvikling som keramiker over åtte tiår.

I 2023 markerte Stein skole Wergelands fødselsdag ved to anledninger. I midten av juni spilte Grav litteratur- og teatergruppe teater i en fullsatt Foreldresal, og museet inviterte til foredrag og omvisning om blomstene i Wergelands diktning. Samtidig ble Anders Elverhøi tildelt æresmedlemskap i Stein skoles venner.

Mot slutten av juni åpnet Funnefoss for sesongen, og blide sesongansatte kunne som vanlig tilby forfriskninger og omvisninger til publikum.
Grunnet høy vannføring i elva på sensommeren måtte Nes amatør- og revyteater flytte sitt årlige familieteater til Arbeidersmåbruket Furuseth under Vegalangs. I oktober arrangerte teatergruppa Grøss og magi spøkelsesteateret Dødens bryllup på Funnefoss industriarbeidermuseum.

Skoleelever fra kommunen har pleid å besøke både Stein skole og Funnefoss gjennom Den kulturelle skolesekken, men grunnet kommunale budsjettkutt ble DKS gjennomført på utradisjonelt vis. Besøk på Funnefoss utgikk, og i stedet reiste formidler rundt til de ulike skolene med en digital formidlingsløsning.

Mer om Nes samlinger

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1