Hopp til hovedinnhold

Aurskog-Høland bygdetun i 2023


3 463 besøkende

36 besøksdager

1 årsverk

1 120 000 kr til drift

Høydepunkter

Aurskog-Høland bygdetun gjennomførte høsten 2023 Den kulturelle skolesekken for 4. trinn og Den kulturelle matpakka for barnehagene i kommunen. Museet arrangerte en rekke aktiviteter som: Opplev Søndre Hølandsdagen, Motorhistorisk høstdag, og Allsang med kåseri i skolestua, i samarbeid med frivillige lag og foreninger.

Bygdetunets venner stilte som museumsverter, noe som gjorde det mulig å ha husene åpne for publikum. Flere av vertene har tilknytning til husene, hvilket har gitt besøkende et mer personlig inntrykk. Samarbeidet muliggjorde å fylle hver åpne søndag med småarrangementer og aktiviteter som salg av gjærbakst i bryggerhuset, natursti og snekkerverksted for barna.

I samarbeid med Haldenvassdraget kanalmuseum og Utmarksforvaltningen AS fortsatte arbeidet med forskningsprosjektet om edelkrepsen. Prosjektet tar for seg biologien og kulturhistorien til edelkrepsen i Haldenvassdraget. Det ble utviklet en prototype av et brettspill om temaet, og dette ble testet på flere klassetrinn.

Akershus bygningsvernsenter gjennomførte høsten 2023 en tilstandsanalyse av bygningene på tunet. Dette gjør det mulig for kommunen å sette i gang med den planlagte restaureringen av stabburet.

Mer om Aurskog-Høland bygdetun

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1