Hopp til hovedinnhold

Tradisjonshåndverk i 2022

41 lærlinger

2 årsverk

6 396 000 kr til drift

Tilskudd og gaver: 5 749 000 kr
Prosjektinntekter: 647 000 kr

Høydepunkter

I 2022 har avdelingen fortsatt sitt arbeid med videregående opplæring i tradisjonelle håndverksfag. Utdannelsen avsluttes med fag- eller svenneprøve, og den faglige delen av opplæringen foregår i små håndverksbedrifter, mens den fagteoretiske undervisningen får lærlingene i Tradisjonshåndverks lærlingskole.

Opplæringskontoret har også fortsatt å formidle tradisjonelt håndverk som den mest håndgripelige manifestasjonen av immateriell kulturarv. I dette arbeidet er det viktig å oppmuntre håndverkere til å fortsette og formidle sine ferdigheter og kunnskaper til andre.

Håndverkene og produktene som lages i avdelingens samarbeidsverksteder er både klimavennlig og bærekraftige, og de bidrar til verdiskaping og innovasjon. De gjør også Norge i stand til å ta vare på sine egne kulturskatter — også i fremtiden.

Årets høydepunkter for opplæringskontoret er den fortsatt økende interessen fra unge mennesker som ønsker å ta utdannelse innenfor de tradisjonelle håndverkene, samtidig som flere håndverksbedrifter ønsker å bli medlem hos oss og ta imot lærlinger. Vi ser at vårt arbeid bærer frukter.

Alle lærlingene besto sine svenneprøver, og avdelingen inviteres til å holde foredrag i mange ulike fora. Opplæringskontoret har også blitt kontaktet av utenlandske organisasjoner som ønsker å samarbeide med oss ifb. med Erasmus. Dette betyr mye for avdelingen og for lærlingene.

Mer om Tradisjonshåndverk

Museum24:Portal - 2024.09.04
Grunnstilsett-versjon: 1