Hopp til hovedinnhold

Nes samlinger i 2022

2 470 besøkende

77 besøksdager

1,7 årsverk

1 333 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 84 000 kr
Billettinntekter: 38 000 kr
Leieinntekter: 5 000 kr
Tilskudd og gaver: 1 206 000 kr

Høydepunkter

Stein skole har hatt to utstillinger. Sommerens første utstilling i galleriet tok utgangspunkt i Jenny Jordahls barnebok, Hannemone og Hulda, en nydelig barnebok om kjærlighet og det å finne den rette. Illustrasjonene er humoristiske og lekende, men også romantiske og drømmende. Utstillingen var en del av den nasjonale markeringen Skeivt kulturår.

Sommerens andre og siste utstilling var Moderne ikoner med kunstnerne Heidi Hestnes og Elin Anita Aasland. De har siden 2010 jobbet sammen for å finne frem til sitt eget ikonuttrykk ved hjelp av tradisjonelle og nye maleteknikker. Publikum fikk oppleve vakre kunstverk på treplater med bladgull og ornamentikk innrisset.

Museet var med på den nasjonale markeringen av 1 000-årsjubileet til Olav den hellige, og hadde vikingskole både på Stein skole og Funnefoss industriarbeidermuseum i sommer. I tillegg hadde museet en volve på Funnefoss hver lørdag og på Stein kunne en lære mer om runer. Volven var også på Kirkeruinene under arrangementet Poesi og bøker.

  • 1/1

Wergelands fødselsdag ble feiret med foredrag ved Sigrid Salen. Et utvalg fra Nes bygdekor åpnet arrangementet med korsang. Til min Gyldenlak ble fremført av Jostein Øien. Fiolinist Kaja Østervold fra Nes Kulturskole, sto for vakre musikalske innslag.

Funnefoss industriarbeidermuseum holdt åpent hver lørdag og søndag, hvor det bl.a. ble servert vafler og is og faste omvisninger i alle museumsbygningene. Det har også dette året vært et godt samarbeid med Saniteten som har hjulpet museet med kafeen enkelte helger.

Nes Revy- og Amatørteater barnegruppa satte opp Klatremus på Funnefoss industriarbeidermuseum under Vegalangs. Arrangementet ble godt besøk.

Mer om Nes samlinger

Museum24:Portal - 2024.10.08
Grunnstilsett-versjon: 1