Hopp til hovedinnhold

Aurskog-Høland bygdetun i 2022

2 069 besøkende

37 besøksdager

1 årsverk

1 003 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 98 000 kr
Billettinntekter: 10 000 kr
Tilskudd og gaver: 895 000 kr

Høydepunkter

Årets sommersesong startet med åpningen av den nye barndomsutstillingen En dag i livet til Søren og Sofie, som sammenligner livet til ni år gamle Søren Kristiansen i 1865, og Sofie på ni år i dag. Mot slutten av sommeren åpnet museet også Det sanselige 1700-tallet i Mangenstua.

På forsommeren ble det gjennomført opplegg for DKS for 4. trinn og Den kulturelle matpakka for barnehagebarn. Museet har hatt flere store arrangementer, som barnas dag, vikingmarked og motorhistorisk høstfest i samarbeid med frivillige lag og foreninger. Søndre-Høland Blandakor hadde sin tradisjonelle sangkveld, og Unni Skullerud Førrisdahl fra Høland historielag kåserte om de lokale bedehusene i foredraget Herre i eget hus.

Bygdetunets venner bidro på flere arrangementer, og har holdt kurs i bruk av bakerovn i bryggerhuset. Sesongen ble avsluttet med høstfest hvor det var et bredt engasjement for kommende aktiviteter i 2023. Hagegruppa har møttes onsdager i sommerhalvåret for vedlikehold av museumshagen, samt arrangert det godt besøkte plantesalget. Månedlig holdes smia åpen for besøkende, og Aurskog-Høland Gammelteknisk forening har aktivitet i verkstedet. Smia er også åpen på større arrangementer.

Dette sommerhalvåret har Aurskog-Høland kommune gjennomført et større restaureringsprosjekt av taket på Kinnestadbygningen, og garasjen og hønsehuset tilhørende Villa Sandmo. I sammenheng med restaureringen av Kinnestad har skutene blitt tømt for gjenstander som nå sorteres og flyttes. I år har det vært hærverk med knuste ruter og oppbrutt lås på sommerfjøset, men det er mindre enn tidligere år.

Museet er i gang med et forskningsprosjekt i samarbeid med Østfoldmuseene og Utmarksforvaltningen AS om biologien og kulturhistorien til edelkrepsen i Haldenvassdraget, som skal ende opp i en utstilling og diverse formidlingsopplegg.

Mer om Aurskog-Høland bygdetun

Museum24:Portal - 2024.10.08
Grunnstilsett-versjon: 1