Høydepunkter
Sesongstarten på Stein skole og Den kulturelle skolesekken måtte utsettes på grunn av koronapandemien, og museet åpnet dørene 12. juni.
I sommer ble det vist to kunstutstillinger i galleriet på Stein skole: Lys i et vindu med malerier av Bjarne Røtterud og Brødrene Nyhus vender tilbake med illustrasjoner og originaler av Egil og Svein Nyhus.
Kafeen på Stein skole serverte som vanlig deilige hjembakte kaker og vafler i året som gikk. I tillegg ble den utvidet med et lite butikkhjørne.
Omvisningene på Stein skole foregikk i små grupper, slik at smittevernet ble godt ivaretatt. Flere små besøkte museet, og barna fant stor glede i Eventyrløypa med det spennende «flyvende teppet» (taubane), særlig siden koronapandemien har ført til mindre inneaktivitet.
Funnefoss industriarbeidermuseum holdt åpent hver lørdag og søndag, hvor det blant annet ble servert vafler og is og tilbudt omvisninger i alle museumsbygningene. I tillegg hadde Oppaker Sanitetsforening onsdagskafé i sommersesongen. En mikroutstilling om en av kvinnene som bodde på Opakermoen ble satt opp i kafeen.
Avdelingens bidrag til arrangementet Vegalangs ble gjennomført i henhold til gjeldende smittevernregler. Barnegruppa til Nes Revy- og Amatørteater satte opp Emil i Lønneberget, som ble utsolgt og med publikum i alle aldre. I tillegg arrangerte museet en hyllest til den gamle badeforeningen. Foreningen ble dannet på bakgrunn av et folkebad på Opakermoen som åpnet i 1932 under ledelse av den driftige Opakermoens Kvinneforening.
I foredragsserien Fortell, Romerike! ble det holdt et digitalt foredrag om fløting på Funnefoss.