Hopp til hovedinnhold

Tradisjonshåndverk i 2020

31 lærlinger

2,2 årsverk

3 533 000 kr i tilskudd og gaver

Høydepunkter

Håndverkene og produktene som lages i avdelingens samarbeidsverksteder i dag, er både klimavennlige og bærekraftige. De bidrar til verdiskaping og innovasjon. Dette gjør også Norge i stand til å ta vare på sine egne kulturskatter for fremtiden

Økningen i antall lærlinger, samt de mange tilbakemeldingene på at flere og flere ønsker å ta utdannelse innenfor tradisjonelle håndverk, har vært høydepunkter i 2020.

Lærlingene utviklet tverrfaglige bidrag, i en spennende og kreativ produktutviklingskonkurranse. Det kom inn tre flotte bidrag, som alle er kjøpt inn og skal produseres for bruk i utstillinger, messer og skolebesøk.

Avdelingen har i 2020 samarbeidet med Akershus bygningsvernsenter og Follo Museum om et prosjekt for få til en levende arena med attraktive aktiviteter og kulturopplevelser for «folk på tur», samt en multifunksjonell flerbruksarena og faglig møteplass hvor håndverkere, elever/lærlinger, kunnskapsformidlere og huseiere kan møtes. Dette er et spennende prosjekt, som på sikt kan få stor betydning for å gjenreise, ivareta og videreføre disse fagene.

Mer om Tradisjonshåndverk

Museum24:Portal - 2024.09.04
Grunnstilsett-versjon: 1