Hopp til hovedinnhold

Nes samlinger i 2020

1 203 besøkende​

70 besøksdager

1 årsverk

1 314 000 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 76 000 kr
Billettinntekter: 29 000 kr
Tilskudd og gaver: 1 209 000 kr

Høydepunkter

Ny avtale med Nes kommune ble inngått i 2020. MiA drifter nå Funnefoss industriarbeidermuseum og Stein skole. Kommunen har overtatt driftsansvaret for resten av Nes samlinger. Auli mølle er tilbakeført til eier, etter at både den og ventestallen er satt i stand. MiA og kommunen kommer til å ha et tett samarbeid for å ta best mulig vare på besøkende og publikum.

Sesongstarten på Stein skole ble 23. mai, med omvisninger, åpen kafé og kunstutstilling i galleriet med spennende pigmenttrykk av Brigitte Bo Stolpmann. Stolpmann er kunsthistoriker og kunstner bosatt på Årnes.

Kafeen på Stein skole serverte som vanlig deilige hjembakte kaker og scones, og har etter hvert fått flere stamgjester.

Omvisningene på Stein skole har foregått i små grupper, slik at smittevernet har vært godt ivaretatt. Det har også vært flere lukkede omvisninger for grupper som er i samme kohort.

Funnefoss Industriarbeidermuseum var åpent hver lørdag og søndag sommeren 2020, hvor det blant annet ble servert vafler og is, og tilbudt omvisninger i alle museumsbygningene. Museet deltok også på Vegalangs på Oppakermoen, hvor Torbjørn Tranum spilte trekkspill for de besøkende.

  • 1/2
  • 2/2

Fortell, Romerike! er en foredragsserie hvor ansatte ved MiAs museer på Romerike forteller om spennende temaer. Første foredrag i serien, Eventyret eide hele hennes barnesjæl – Historien om Anna Monrads fortellinger, ble holdt på Stein skole i september. Foredragene streames også på Facebook og publiseres på MiAs nettside.

  • 1/1

Anne Gunn Duenger gikk av med pensjon, etter mange år i museets tjeneste. Museet takker henne for alt arbeidet hun har nedlagt i Nes samlinger.

Mer om Nes samlinger

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1