Hopp til hovedinnhold

Fetsund lenser og Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren i 2020

25 301 besøkende​

57 besøksdager

16,6 årsverk

13 040 000 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 948 000 kr
Billettinntekter: 33 000 kr
Leieinntekter: 214 000 kr
Tilskudd og gaver: 11 845 000 kr

Høydepunkter

2020 var Fetsund lenser sitt jubileumsår, med 30 år som museum. Det var planer om et stort jubileumsarrangement. I mars måtte alle planer endres på grunn av koronapandemien.

Hele sesongprogrammet ble satt på vent, og etter hvert avlyst. Det ble laget koronatilpassede løsninger, og egne smittevaskere ble ansatt slik at både bryggekafeen, museumsbutikken og turkafeen på besøkssenteret kunne ha åpent for publikum. I tillegg ble det opprettet Instagram-butikk som solgte godt.

  • 1/1

Arbeidet med nytt fugletårn på Jørholmen fikk mye fokus, og det ble ferdigstilt 13. mai. Fugletårnet sto åpent for publikum fra ferdigattest forelå, og det ble organisert offisiell åpning 19. august 2020, hvor alle involverte parter og interessenter ble invitert. Prosjektet hadde en kostnadsramme på rundt 1,6 millioner kr. Her kan besøkende nyte naturen og kikke på trekkfuglene. Siden det er plass til en halv skoleklasse i tårnet, vil det i tillegg være en utmerket arena for naturveiledning i mange år fremover.

Det har vært få gruppebesøk og begrenset utleie av selskapslokaler på grunn av pandemien. Men det ble gjennomført ulike formidlingsopplegg innen natur og kultur. Etter en del endringer og tilpasninger, var det mulig å få til skoleopplegg som DKS og oppdagelsesturer i naturreservatet.

I skoleferiene kunne museet tilby naturveiledning, ved å fokusere på uteaktiviteter med et begrenset antall personer.

Retteanlegget i fløtingsanlegget ble åpnet for publikum, og det ble gjort forberedelser og testing av utleie for overnatting i to av hvilebrakkene på elva. Dette blir et nytt tilbud i 2021.

  • 1/1

En åpen arkitektkonkurranse for Nasjonalt fløtingsmuseum og kompetansesenter for våtmark ble gjennomført i 2020. Det kom inn hele 136 bidrag fra inn- og utland.

Vinneren av arkitektkonkurransen ble kåret i begynnelsen av oktober, og nederlandske Karres en Brands vant konkurransen med bidraget Langhuset+Langbryggen. Vinnerbidraget skal brukes som underlag for investeringssøknad til Kulturdepartementet og videre jobbing opp mot politikere og andre beslutningstakere.

  • 1/1

Mer om Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1