Hopp til hovedinnhold

Nes samlinger i 2019

3 658 besøkende​

84 besøksdager

1,6 årsverk

1 112 730 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 143 953 kr
Billettinntekter: 24 777 kr
Leieinntekter: 15 000 kr
Tilskudd og gaver: 929 000 kr

Høydepunkter

Sesongen åpnet tidlig på Stein skole våren 2019. 9. april startet Akershus bygningsvernsenter, i samarbeid med Nes kommune, opp restaureringen av teglsteinstaket på den gamle Rodeskolen fra 1852 igjen. Taket ble tettet, og bygget har nå et nydelig, nyrestaurert gammelt tak.

To kunstutstillinger er satt opp på Stein skole i galleriet. Nico Widerberg gledet mange besøkende med sin vakre kunst. I august var kunstneren Grete Schei i galleriet. Hun skapte fin stemning på Stein skole med sine sarte og vakre malerier. Som kunstner er hun inspirert av tiden som Suttung hos Ingeborg Refling Hagen.

Kafeen på Stein skole,  med varm peis på kalde dager, hjemmebakte kaker, gode omvisninger i skolen, vakker kunst, og fine salgsprodukter, gir mange fornøyde besøkende.

På Nes kirkeruiner ble det arrangert fire vielser, dåp, konsert, vikingspel og olsokgudstjeneste i sommer.

  • 1/1
    Foto: Akershus Reiselivsråd / VOR

Leiekontrakten på Auli mølle gikk ut sommeren 2019. Murer Øivind Andersen har restaurert pipa og Grendebygg har restaurert taket på mølla, etter en avtale med MiA. Dette arbeidet skal sluttføres sommeren 2020, med bl.a. en skoledag for elever i håndverksfag.

Leieavtalen mellom Oppaker sanitet og Furuset arbeidersmåbruk er sagt opp, og museet takker for godt samarbeid. Siste arrangement i regi av saniteten var julenissebesøk i november. Takk også for alle åpne søndager i Funnefoss industriarbeidermuseum i sommer. Takk for barneteateret Hakkebakkeskogen i regi av Vegalangs på Oppakermoen! Takk til Stein skoles venner for all hjelp på alle lørdager og søndager i sommer på Stein skole!

Mer om Nes samlinger

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1