Tradisjonshåndverk opplæringskontor og kompetansesenter har som mandat å gjenreise, ivareta og videreføre tradisjonshåndverksfagene til ny bærekraftighet, verdiskaping og innovasjon.
Tradisjonshåndverk gir lærlinger tilbud om faglig opplæring i små håndverksbedrifter og fagteoretisk undervisning i vår egen lærlingskole.
Tradisjonshåndverk formidler tradisjonshåndverksfagene i ulike arenaer, rekrutterer lærlinger og bedrifter, samt sørger for oppfølging- og veiledning gjennom hele læretiden.
Tradisjonshåndverk samarbeider med ulike kultur- og utdanningsinstitusjoner for å ivareta og utvikle utdanningen i tradisjonshåndverksfagene både regionalt og nasjonalt.
Tradisjonshåndverk opplæringskontor og kompetansesenter er 30 år, har hatt over 200 lærlinger i 40 ulike fag
Hvem er vi?
Vi i Tradisjonshåndverk opplæringskontor og kompetansesenter har stor kompetanse og forståelse for hva det innebærer å være tradisjonshåndverker. Den kunnskapen vi har, ønsker vi å bringe videre for at du som lærling skal få best mulig ressurser på veien; i læretiden og etterpå som utøvende tradisjonshåndverker!
Daglig leder med fagbrev som automatiker Nina Farnes-Hansen, har en lang og allsidig kreativ bakgrunn. Med erfaring fra egen håndverksbedrift og 10 års arbeid med lærlinger innenfor eget fagområde, har hun god kjennskap til lærlingenes utfordringer og deres behov, samtidig som hun vet hvordan det er å være opplæringsbedrift. I tillegg har Nina utviklet flere kurskonsepter der gründeropplæring er en av dem!
Nina er en erfaren kompetanseformidler og veileder, som mener Søren Kierkegaards ord av 1859 er like aktuelle i dag: “Hvis det i sannhet skal lykkes å føre et menneske hen til et bestemt sted, må man først passe på å finne ham der hvor han er og begynne der".
Kristine Kandal-Ilagsmoen er utdannet adjunkt og jobbet i den videregående skolen ved Håndverk, design og produktutvikling, Søm og tekstilhåndverk, og ved KDA før hun begynte i jobben som faglig rådgiver i Tradisjonshåndverk. Kristine har en variert håndverksbakgrunn og har prøvd ut forskjellige håndverk, bl.a. smedfaget, gullsmed og søm. Hun har sømpraksis som kostymesyer ved NRK og i egen bedrift.
Kristine har en tilleggsutdannelse som NLP Master Practitioner og NLP Coach, noe som sammen med Ninas sertifisering innen målbevisst ledelse og kreativ arbeidsmetodikk, samt myndiggjort ledelse gir oss en variert verktøykasse til bruk i arbeidet med å få lærlinger til å lykkes. Vårt fokus er å gi en mental bevisstgjøring på egne styrker og kvaliteter!
Vi har vært så heldige å få Jørn Fraurud med på laget. Jørn har gjennom hele yrkeslivet jobbet med fagopplæring fra han selv var mekanikerlærling på 70 tallet, videre som yrkesfaglærer, leder av opplæringskontor og i fylkeskommune. Som daglig leder i opplæringskontor for bilfag tok Jørn fagopplæring til nye høyder, og har bidratt med å utvikle hele fagopplæringsfeltet.
Jørn har jobbet i mange år i fagopplæringen i Akershus fylkeskommune, både som assisterende fylkesdirektør og seniorrådgiver i avdeling for videregående opplæring i Akershus/Viken. Ja, det er virkelig en nestor i fagopplæring vi er så heldige å ha som konsulent i vårt kontor!
Reidunn Bratteteig er vår kontormedarbeider i MiA Tradisjonshåndverk.
Hun er utdannet gullsmed med svennebrev fra Plus-Skolen, og har jobbet i flere gullsmedbedrifter. I tillegg brenner hun for historie, formidling og håndverk, gjerne alle tre i kombinasjon, og er aktiv i grupper som jobber med gjenskaping av middelalder og vikinghistorie i Norge
Med studier innen kunsthistorie, folkloristikk og folkekunst samt et svennebrev som gullsmed, har hun god oversikt over norske tradisjoner og håndverksfag.
Reidunn er generelt en kreativ person, som liker å prøve ut nye teknikker og materialer, -det viktigste er å skape noe! Det er også fint å samarbeide og å se hva som skjer når kreative hoder møtes.
Nå ønsker hun å hjelpe til å bevare de tradisjonelle teknikkene og fagene, og å hjelpe lærlingene å kunne glede seg over, og å føre tradisjonene videre!
Hun sitter på kontoret og hjelper lærlingene å få svar på det de lurer på, organiserer lærlingskole og turer, og bidrar med undervisning i sine fag.
Ingrid Kristine Lund jobber i prosjektstilling ved Tradisjonshåndverk for å være med å utarbeide et gründertilbud for tradisjonshåndverkere.
Ingrid Kristine er faglært keramiker og har egen bedrift med produksjon og salg av keramikk. Hun har solid erfaring som gründer, og er derfor godt kjent med spesielle behov en har som håndverksgründer. Ingridk Keramikk AS er godkjent lærebedrift og har hatt flere lærlinger i keramikerfaget. Hun har de senere år tatt videreutdanning innen markedsføringsledelse og digital transformasjon og vært aktiv deltager av ulike gründernettverk, noe som gir henne en god kunnskap og erfaring med hvordan man kan lykkes som selvstendig næringsdrivende i håndverksfag.