Til himmels med lærlingskolen
Hvis drømmer og visjoner skal bli til virkelighet, handler det om å sette seg gode og tydelige mål som vil sikre deg en fremtidig suksess!
Du må selv ville og gjøre! Er du villig til å stå på og er motivert, vil du helt sikkert være den rette søkeren som vil kunne få den unike muligheten til å bli lærling hos oss i Trhå. Vi har gode opplæringsbedrifter som står for toppkvalitet og er suverene i sine fag. Vi sier ikke at det blir enkelt, for som du vet - øvelse gjør mester, men ved å gjøre om og om igjen, vil også du kunne bli mester med eget fag- eller svennebrev.
Som lærling i Trhå får du en grundig og allsidig utdannelse. Trhå blir din arbeidsgiver, og ser til at du får en tilfredstillende opplæring. Vi sørger for å kvalitetssikre opplæringen din i samarbeid med lærebedriften. Sammen legger vi planer, gjennomfører vurderingssamtaler og du får en individuell fagtilpasset opplæring, slik at du vil nå alle målene i læreplanen. Vi gir deg veiledning i dokumentasjon og tilpasser teoriundervisningen etter behov. Det er Trhå som er ansvarlig for lærekontrakten din, og vi melder deg opp til fag- eller svenneprøve ved læretidens slutt.
Gjennom Trhå's unike lærlingskole og opplæringsprogram styrker du dine kvaliteter og bli grundig forberedt til du skal gjennomføre din fag- eller svenneprøve.
Vil du bli en av oss?Mine viktigste grunner for å være lærling i Trhå
Møbeltapetsererlærling: Jeg får en fantastisk å sjelden utdannelse, får muligheten til å skape noe helt spesielt og til å inspirere andre.
Smedlærling 1: Et organisert og oppfulgt lærlingløp. Kursing i gründereners verden.
Smedlærling 2: Jeg får muligheten til en utdannelse som jeg ellers ikke ville ha fått, får treffe andre håndverkere, utvide nettverk samt bli inspirert til egen utvikling.
Smedlærling 3: Oppfølging, støtte, mulighet for samarbeid med andre.
Møbelsnekkerlærling: Lærer mye om tradisjonshåndverk i tillegg til praksis. Mye god og verdifull undervisning å ta med seg videre. Møter andre lærlinger som driver med andre tradisjonsfag.
Dette sier lærlinger om å være en del av Trhå og lærebedriftene:
Mine viktigste grunner for å få opplærling i bedrift
Møbeltapetsererlærling: Jeg får hjelp med en gang, og jeg får instruksjon jeg ikke kunne fått noe annet sted. Jeg får et helt spesielt forhold og synspunkt på håndverket mitt når jeg jobber med noen som allerede har god erfaring, og det inspirer meg å se andre som har stor glede av det de gjør.
Smedlærling 1: Jeg får en faktisk følelse av være i faget jeg utdanner meg til og får en reel arbeidserfaring. Skaper kontakter hos eventuelle arbeidsgivere.
Smedlærling 2: Å lære av en mester som stiller store krav, men også deler unik kunnskap.
Å lære hva som faktisk skal til for å klare seg i yrket, kontra og sitte igjen med en fantasi.
Smedlærling 3: Kunnskap, oppfinnsomhet, drift.
Møbelsnekkerlærling: Jeg får prøvd meg på mye forskjellig, jobbe og utfolde meg kreativt samt jobbe med hyggelige mennesker.
Det beste med å være i en opplæringsbedrift
Møbeltapetsererlærling: Å kunne se at jeg blir bedre, første stolen jeg lagde selv.
Smedlærling 1: Å designe mekanismer på strak arm og se en fornøyd kunde teste og vurdere den.
Smedlærling 2: Å mestre oppgaver som i fortiden virket helt umulige og skremmende. Å oppleve at en mester som har levd av faget i 20 år, fortsatt har mye å lære. Jeg visste at å bli smed, det skulle bli hardt. Men nå vet jeg at det er hardt.
Smedlærling 3: Læringen gjennom det å være en problemløser, og det å være nytenkende.
Møbelsnekkerlærling: Å kunne jobbe selvstendig og føle at sjefen stoler på meg.
Mine drømmer som fremtidig håndverker
Møbeltapetsererlærling: Jeg drømmer om å eie et eget firma, kunne bruke håndverket mitt videre og kunne bruke min kunnskap til nyskaping.
Smedlærling 1: Å berike min verden ved og være rundt og med ting som jeg har laget og som jeg vet vil bli her lenge etter meg. Vite at uansett hvor jeg er, kan jeg være til nytte og forandre ting til det bedre. Jeg vil åpne øynene til folk og la de se hvor mye rikere ens verden blir, dersom man kan forme ting rundt seg til noe nyttig/vakkert.
Smedlærling 2: Å kunne fremstille redskaper som utfordrer kvaliteten på moderne fabrikasjon, eie eget verksted for å kunne leve av håndverket og bevare gamle teknikker og tradisjoner.
Smedlærling 3: Være min egen sjef, være nyskapende og ha et fysisk yrke.
Møbelsnekkerlærling: Miljø, gjenbruk og kunne jobbe kreativt og fritt. Jobbe nært materiale, mindre maskin arbeid og datastyrt maskin arbeid.