Hopp til hovedinnhold

Asker museum har verdens beste venner. Gjengen her er skikkelige dugnadsmennesker som deler av sin tid og glede. 

Her ser du en bukett av dem og hvor varierte oppgaver de bidrar med.

Hils på noen av vennene våre!

Torill Gullbekk

Torill Gullbekk

Torill er æresmedlem og har satt så mange spor her på Asker museum. Flink, flittig, hjertegod og raus er noen av ordene som passer på henne. Hun hadde sin arbeidsplass her i mange år. Hun fikk alle til å føle seg velkomne. Har som motto; Det er bedre å slite seg ut enn å ruste opp.

Mindor Hesthaug

Mindor Hesthaug

Mindor er æresmedlem i Asker Museums venner. Det sier vel sitt. Han er en tusenkunstner som bobler over av kunnskap, idèer og historier. Han har gitt mye av sin tid i flere år og satt sitt preg på både museet og vennelaget.

Marit Hasvang

Marit Hasvang

Marit Havang er leder for Asker museums venner. Hun er et overskuddsmenneske av de sjeldne, har alltid mange jern i ilden og frivillig flere steder. Hun er flink og effektiv. Men, det aller beste er hennes store hjerte.

Britta og Jan Tønseth

Britta og Jan Tønseth

Alltid hyggelig å ringe til Britta og Jan. De stiller gjerne opp som vakter i husene på Museumsdagen og Høsttakkefesten. Britta har også vært kasserer i vennelaget og Jan er med i Dugnadsgjengen vår. De har blant annet laget vår flotte hinderløype.

Terje Asdøl

Terje Asdøl

Terje er en flink og trofast museumsvenn. Har masse fine idéer som har kommet ut i livet. Han har vært med i styret i flere år. Er med i Dugnadsgjengen og stiller på åpne dager. Han har vært primus motor for flere morsomme turer, arrangert av vennelaget.

Liv Holst

Liv Holst

Verdens blideste Liv. Hun er en skikkelig lokalpatriot her på Hvalstad. Har jobbet i barnehage og kjenner alle. Stiller gjerne opp der vi trenger henne. Hun jobber supert med de unge og er sjef i pølseboden på åpne dager. En stor humørspreder.

Randi Gunderson Malm

Randi Gunderson Malm

Fantastiske Randi har vært trofast som både frivillig og ansatt i snart 20 år. Hun er over middels nysgjerrig og historieinteressert. Hun er bibliotekar og idéhistoriker, samlingene her på museet har stor glede av det. Laget utstillinger, vært redaktør, fotograf, sjef på magasinet, vår egen "ingeniør" og masse mer.

Gunvor H. Hol

Gunvor H. Hol

Gunvor er stjernefotograf, tar masse fine bilder som hun raust deler. Hun er spesialist på Hulda-sodd. Kaller seg selv Suppolog. Står gjerne i salgsbod eller som vakt i hus. Hun er flink til så mangt; alle våre flotte sjal er strikket og designet av henne. Mye å takke for!

Anne Grete Christophersen

Anne Grete Christophersen

Anne Grete er hagens bestevenn. Hun er skjønn i sin stråhatt og passer perfekt inn i vår vakre hage hun steller så fint. Hun er ansatt, men jobber også masse frivillig. I gang med å samle stoff og jobbe med bok om vår vakre hage. Hun har også ofte med mannen sin; Carl Emil Christophersen.

Aimée Staude

Aimée Staude

Aimée er ganske ny i vennelaget og fersk pensjonist. Hun har allerede gjort en hel masse. Hun er med i venneforeningens styre som kasserer. Stiller gjerne opp som omviser. Har tatt opp sin erfaring som omviser på Maihaugen i ungdomstiden. Vært med på skoleopplegget "Arbeid og lek i bygda for 100 år siden" Bidrar også som museumsvertinne ved behov.

Anne Sofie Breistein

Anne Sofie Breistein

Anne Sofie er vår egen tekstilekspert. Hun har alltid mye å bære på. Har vi ikke fasilitetene for stell av gjenstander her, tar hun det gjerne med hjem. Det kommer sirlig og lekkert tilbake. Hun syr museumsskjørt og hva vi ellers trenger. Hun har også vært med å sette opp flere utstillinger og hjelper til med vareutvalget i museumsbutikken. Er med i tirsdagsgjengen.

Randi Horgen

Randi Horgen

Ny pensjonist og frivillig. Randi har vært konservator her på museet i 18 år. Nå pensjonist, men hun har laget seg en kontorkrok på bakrommet og vil fortsette å bidra. Superflink til masse, også til å vaske. Vi håper å kunne dra videre nytte av hennes kunsthistoriske interesse og kunnskap. Alltid strålende og smilende.

Jan Erik Andersen

Jan Erik Andersen

Jan Erik Andersen er så raus. Han stiller opp som murer med "kalkbarna", spikker med fjerdeklassinger, handler på Kiwi, masse forskjellige transportoppdrag, hentet Gråtass via landeveien fra Østfold. Og tar med sin snille og flinke kone Anne Lise.

Anne Lise Andersen

Anne Lise Andersen

Anne Lise stiller gjerne opp når vi får 100 åttendeklassinger på Kalkdag. De skal ha vafler, is og brus. Lager deilig lunsj til de som er med på prosjektet. Er med som hjelper både på museumsdag og høsttakkefest. Hun er også kona til Jan Erik, som hun ofte låner til oss.

Kalle Nysterud

Kalle Nysterud

Kalle er vennelagets sponsoransvarlige. Det gjorde at vi fikk fantastiske sponsorinntekter til det flotte vognskjulet som stod klart i 2019. Grunnstenen ble lagt ned av Kalle. Han har også vært flere år i styret og ivrig medlem i dugnadsgjengen.

Liv Karin Krogstad

Liv Karin Krogstad

Liv Karin - klok, vittig og nysgjerrig. Et skikkelig JA menneske. Jobber blant annet med registrering, julehefter og utstillinger. Trofast med i tirsdagsgjengen og stiller gjerne opp når vi ellers trenger hjelp.

Anne Joronn Sætre

Anne Joronn Sætre

Anne Joronn er med i museumsfamilien. Hun er nesten alltid på plass som omviser i sin fine bunad på åpne dager. Alltid smilende og varm. Har vært lærer på Jansløkka og stiller gjerne opp på skolemuseet som omviser.

Cecilie Rødland

Cecilie Rødland

Cecilie hadde sin arbeidsplass her på museet. Da hun ble pensjonist steppet hun inn som leder for vennelaget. Der gjorde hun en ekstraordinær innsats. Hun er vår faste korrekturleser, fantastisk dyktig på det. Stiller også gjerne som omviser på åpne dager. Kan alt om historiene her.

Wilhelm Kleivi

Wilhelm Kleivi

Wilhelm er ivrig medlem i Dugnads-gjengen. Har laget både lekeplass og skigard. Er også sjefen i potet og jordskokk åkeren. Han passer på avlingene og det blir bedre og bedre. Barnebarnet Herman og sin søte kone Katrine tar han også med. Han er veldig raus.

Inger Opseth

Inger Opseth

Inger har lært tusenvis av fjerdeklassinger i Asker å veve og karde. Vennlig og søt mot alle. Hun har sammen med dem vevet alle de fine filleryene du ser hos oss. Hun stiller sporty opp år etter år. Stiller også opp med vev og kardekunnskap til alle på åpne dager.

Sigrid Riddervold

Sigrid Riddervold

Smilende, søt og blid. Med i styret, tidligere kasserer der. Vært med på Barnas julemarked, isfestival, museumsdag og høsttakkefest. Herlig å kunne spørre henne om hjelp. Og, med henne kommer mannen Hans.

Hans Riddervold

Hans Riddervold

Hans stiller smilende opp på museets ulike behov. Det være seg; hjelper på isfestival, parkeringsvakt, billettselger eller spikke med barna på museumsdag. Også medlem i dugnadsgjengen. Med Hans kommer søte kone Sigrid.

Jon Grundseth

Jon Grundseth

Jon er superflink til å ta bilder, noe han gjerne gjør for oss. Vi trenger ofte fotograf til forskjellige prosjekter og det er gull å ha en JA-Jon som kommer på kort varsel. Han stiller også hjelpende til som sjåfør og på skoleprosjekter.

Turi Egner Olderheim

Turi Egner Olderheim

Turi har vært styremedlem i mange år og hører hjemme her på Asker museum. Sammen med mannen Vegard Olderheim er hun primus motor for Sagdagen på Sem. Slike herlige ildsjeler gjør at vi får til så mye mer.

Vegard Olderheim

Vegard Olderheim

Vegard er primus motor i Sagkameratene, sammen med sin søte kone Turi. De gjør det mulig å ha en egen Sagdag så vi får vist frem vårt fine Sem Sag og Høvleri. Et populært innslag på årets program.

Svein Muldal

Svein Muldal

Svein er murmester på Kalkprosjektet vårt. Han er også medlem i Asker museums venner og stiller gjerne opp på dugnad. De siste årene har han røktet biene på Labråten og lager den fineste honning.

Bente Gilbu Tilset

Bente Gilbu Tilset

Bente er både smart og praktisk. Vi har stor glede av begge deler. Hun bidrar i våre skoleprosjekter, er primus motor i "Museumsgangerne" som spiller hornmusikk på 17.mai, og har designet egne museumsvotter som snart kommer til salgs i butikken vår.

Få et innblikk i Asker museums venner

 • 1/18
  Her er trioen "Tirsdagsklubben" Randi, Liv Karin og Anne Sofie.
 • 2/18
  Marit ordner med blomster før 3D fotografering.
 • 3/18
  Per og Jan Erik på murer med 8-klassingene på kalkprosjektet.
 • 4/18
  Bente underviser i geologi for 8-klassinger på kalkprosjektet.
 • 5/18
  Hinderløypen for barn "Ormen den lange" har disse gutta laget på dugnad.
 • 6/18
 • 7/18
  Turi Egner Olderheim og Anders Bakke er fast på Sagdagen
 • 8/18
  Randi Horgen har alltid tatt med familien på jobb. Jenny og Josefine forblir nok museumsvenner.
 • 9/18
 • 10/18
  Reidun Ruud og Anne Joronn Sætre slår av en prat. Trofaste vakter på museumsdager.
 • 11/18
  Turi Egner Olderheim foreviger Mindor Hesthaug.
 • 12/18
  Stemning på trappa til Østenstadstua.
 • 13/18
  Torill Gullbekk steker vafler i Billingstadstua.
 • 14/18
  Mindor Hesthaug kjører englebuss på museumsdag.
 • 15/18
  Otto von Ubisch er trofast sjåfør for englebussen. Mindor Hesthaug er god med motorer.
 • 16/18
  Reidar Rødland er satt til å passe kakebod.
 • 17/18
  Mange som leverer deilig bakverk til salgs i boder på museumsdag og høsttakkefest.
 • 18/18
  Ola Holst var auksjonarius på mange høsttakkefester. Alltid populært. Ola var en god museumsvenn.
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1