<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Omvisninger på Asker museum


Omvisning i kunstnerhjemmene på Hvalstad

Vi tilbyr omvisning i kunstnerhjemmene til Tilla og Otto Valstad og Arne og Hulda Garborg hver dag (tirsdag-fredag og søndag) kl. 13.00. Lær om deres interesser og virke og bli med inn til to svært unike og spennende hjem fra slutten av 1800-tallet. 

  • Omvisning på Labråten. (Foto/Photo)
    1/1
    Omvisning på Labråten.

"Her skal vi bygge og her skal vi bo" - Boligarkitektur i Asker

Boligarkitekturen i Asker er som en historie-kulturbok. Den viser endringer i smak, fantasi, økonomi, behov, teknologi, rammevilkår, materialtilgang og arkitekters lek. Dette mangfoldige, fargerike bofellesskap kan du oppleve i utstillingen «Her skal vi bygge og her skal vi bo» i Fusdallåven. I utstillingen har vi plukket ut ca. 50 eneboliger og boligfelt som viser hvordan folk i Asker har bodd de siste 140 årene og hvordan et bomiljø utvikler seg med tiden, teknologien og samfunnet rundt. 

Utstillingen er laget med støtte fra Skanska AS, JM Bygg, Fredensborg Bolig og Block Watne. 

  • Atriumshus på Borgenbråten tegnet av Fosse&Aasen arkitekter. (Foto/Photo)
    1/1
    Atriumshus på Borgenbråten tegnet av Fosse&Aasen arkitekter.

Eventyrvandring for de små 

I sommerferien tilbyr vi eventyrvandring i den fantasifulle museumshagen. Ved juletider besøker vi nissene på det flotte nisseloftet vårt! For barnehager & 1. klasse. 

Vår spennende industrihistorie 

Se hva de laget på de første fabrikkene i Heggedal, lær om båtbygging i Vollen, om Høvik Pressglass, Kapselfabrikken og om kalkproduksjon før og nå. Og hør om selskapene i «Engineering Valley» som leverte løsninger til olje- og gassbransjen fra 1970-tallet i Norge. Industrihistoriesenteret Høvleriet på Sem. 

For mer informasjon om våre omvisninger kontakt oss på: