<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Omvisning i kunstnerhjemmene på Hvalstad

Vi tilbyr omvisning i kunstnerhjemmene til Tilla og Otto Valstad og Arne og Hulda Garborg. Lær om deres interesser og virke og bli med inn til to svært unike og spennende hjem fra slutten av 1800-tallet. 

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Da jernbanen kom til Asker

  •  (Foto/Photo)
    1/1

I 2022 er det 150 år siden jernbanen mellom Oslo og Drammen ble åpnet for trafikk. En bane som banet veien for innflytting og industrialisering i Asker og Bærum, og som revolusjonerte person- og godstrafikken mellom de to byene. Men også selve banen, Drammenbanen, har gjennomgått store forandringer. De første stasjonene i Asker var Hvalstad og Asker. Heggedal kom i 1874.

Tusen takk til Norsk jernbanemuseum for stor hjelp til utstillingen. For lån av gjenstander, bilder og frakt av den flotte godsvognen som skal stå hos oss i utstillingsperioden. Stor takk også til Norsk Jernbaneklubb og Krøderbanen for utlån av godsvogn og legging av spor.

Og så bunadsreise...

Da forslaget om jernbaneutstillingen ble lansert i en matpause på museet, kom umiddelbart ideen om at vi samtidig kunne ha en bunadsutstilling slik at utstillingen skulle være noe for enhver smak. Kombinasjonen av bunader og tog finner vi i markedsføringen av NSB, Norges Statsbaner, og NSB reisebyrå gjennom tidene. Utstillingsplakaten som du ser på forsiden av katalogen er hentet fra en reklameplakat for Bergensbanen med tog, fjell, en Hallingbunad og en Hardangerbunad.

Utstillingen viser en stor privat samling Hallingdrakter, samt Hulda Garborgs "Huldadrakt" som hun laget etter inspirasjon av Hallingdraktene. 

Eventyrvandring for barn

  •  (Foto/Photo)

I sommerferien tilbyr vi eventyrvandring i den fantasifulle museumshagen. Ved juletider besøker vi nissene på det flotte nisseloftet vårt! For barnehager & 1. klasse. 

Vår spennende industrihistorie 

Se hva de laget på de første fabrikkene i Heggedal, lær om båtbygging i Vollen, om Høvik Pressglass, Kapselfabrikken og om kalkproduksjon før og nå. Og hør om selskapene i «Engineering Valley» som leverte løsninger til olje- og gassbransjen fra 1970-tallet i Norge. Industrihistoriesenteret Høvleriet på Sem. 

For mer informasjon om våre omvisninger kontakt oss på: