Hopp til hovedinnhold

Bli medlem i Asker Museums Venner

Opplev fellesskap, gleder, samfunnsnytte og nye venner!

Som medlem i Asker museums venne forening, får du et innblikk i museumsarbeidet «bak fasaden». Du kan finne nye venner med samme interesse og delta på turer og arrangementer kun for medlemmene.

  • 1/1
    Turi Egner Olderheim og Anders Bakke i hyggelig samtale på Sagdag. Tordis Ødbehr

Historie er gøy!

På museet skjer det noe hele tiden. Det gjelder ikke minst for de helt unge fra barnehagealder og skoleungdom som vil få en unik sjanse til å lære om gamledager i Asker.

Vi har et levende museum med en rekke spennende aktiviteter og utstillinger for alle aldre.
Gjennom venneforeningen får du mulighet til å bli enda mer kjent med det flotte museet og alle skattene. Samtidig bidrar du til å ivareta lokalhistorien i Asker og forvalte og verne den kulturarven som Asker Museum representerer.

Det skal “lønne seg” å være venner av Asker museum!​

  • 500 kr. i rabatt på leie av lokale, gjelder både Kafé Gunhild og Ut i solen-stua.
  • GRATIS kaffe i Kafé Gunhild.
  • GRATIS omvisning på de ordinære omvisningene kl. 13.00 og 14.00. 
  • 50% for opptil 3 venner du tar med deg på omvisningene.
  • Medlemskap koster pr. år kr. 350,- 
  • For en liten sum ekstra kan du også få med MiA årskort! 

    Med årskort kan du besøke oss så mange ganger du vil i løpet av et år. Det koster kr. 420,- for enkeltmedlem og kr. 630,- for familie (gjelder to voksne med egne barn eller barnebarn).

    Årskortet gir deg fri inngang i ordinær åpningstid til alle besøkssteder på følgende museer: 


    Det sosiale er viktig!

  • Du får være med på turer og besøk til andre museer og serverdigheter.
  • Pølsefest i forbindelse med museumsdagen.
  • Grøtfest oppunder jul er legendarisk.
  • Gratis kurs og spesialopplæring for deltakere i ressursgruppene ved museet.

  • Vil du bli medlem?

    Meld deg inn her.

    • 1/1

    Nye ressursgrupper etableres i Asker Museums Venner - meld deg på!

    Vi ønsker å løfte kompetansen blant vennene av museet. Alle vil nå derfor få muligheten til å bli medlem i en gruppe de synes er interessant. Dette er selvfølgelig frivillig, men har du spesielle interesser og lyst er du velkommen til å delta. Her vil de få gratis kurs og opplæring av fagfolk. Kunnskap som kan komme til nytte i dagliglivet med hobbyer eller privat. Gruppene er foreløpig i planleggingsfasen, men her er noen smakebiter av det vi tenker som gruppebetegnelser:

    «Biene» Hagegruppa som blir faddere for egne planter og bed, lærer om riktig ompostering innen grønn biologi, og utvikler stauder for salg osv.

    «Matkunstnerne» Eksperter i gamle oppskrifter og kjøkkentriks. Huldasodd, speltgraut og vannbakkels er like enkelt for denne gjengen.

    «D-gjengen» Dugnadsvenner som kan trå til overalt. Det handler om riktig vedlikehold av gamle hus, malingsteknikker og snekkertriks.

    «Sagkameratene» Drifter og vedlikeholder de vanndrevne sag- og skiverkstedene ved Sem-fossen. Industri fra en tid da det ikke bare var å trykke på en knapp.

    «Alkymistene» Disse passer på verdisaker våre av edle metaller og krystall. De lærer om vedlikehold og lagring av verdifulle gjenstander osv.

    «Krinolinene» Denne gjengen setter pris på alt fra vev- og bunader til de tynneste blondegardiner. De vet også at slikt trenger vedlikehold og riktig stell.

    «Digitalistene» Foto- og dokumentbevaring. Vi vil at alt det vi lagrer skal vare evig. Her lærer du å beherske digitale medier og sikker databehandling. 

    «Omviser-assistentene» Går du med en lærer eller skuespiller i magen. Kanskje snakker du et ekstra språk eller to? Da passer du i denne gruppen. Vi gir deg opplæring.

    «Kafé-vertene» Liker å pynte til fest og større arrangementer. Denne gruppen får slippe fantasien til og inspirerer hverandre.

    «Strategene» Sponsorjakt og finansielle kontakter er spesialiteten til denne viktige gruppen.

    Bli museumsvenn og ta del i en av våre nye grupper. 

    • 1/1
      Dugnadsgutta i Asker museums venner.
    Museum24:Portal - 2024.03.08
    Grunnstilsett-versjon: 1