<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Bli medlem i Asker Museums Venner

Opplev fellesskap, gleder, samfunnsnytte og nye venner!

Som medlem i Asker museums venne forening, får du et innblikk i museumsarbeidet «bak fasaden». Du kan finne nye venner med samme interesse og delta på turer og arrangementer kun for medlemmene.

 • Turi Egner Olderheim og Anders Bakke i hyggelig samtale på Sagdag. (Foto/Photo)
  1/1
  Turi Egner Olderheim og Anders Bakke i hyggelig samtale på Sagdag. Tordis Ødbehr

Historie er gøy!

På museet skjer det noe hele tiden. Hver vår og høst har vi besøk av mange hundre 4. og 8.klasser fra Asker og Bærum som lærer om gamledager i Asker og hva kalken har betydd for bygda. Flere barnehageklasser besøker oss jevnlig og vi har alltid noe på agendaen. Museet har bare 5 faste ansatte, så her kan venneforeningen ofte hjelpe til i travle hverdager.

Det skal “lønne seg” å være venner av Asker museum!​

 • Medlemskortet gir deg GRATIS inngang på alle 16 MiA-museene i Akershus.
 • 10% rabatt på alt i museumsbutikken og opptil 50% på utvalgte varer.
 • GRATIS kaffe i Kafé Gunhild.
 • GRATIS omvisning på de ordinære omvisningene kl. 14.00 og 50% for venner du tar med deg.
 • 50% på inngangsbillett ved museumsdagen og høsttakkefesten.
 • Det sosiale er viktig!

 • Du får være med på turer på besøk til andre museer og serverdigheter.
 • Pølsefest i forbindelse med museumsdagen.
 • Grøtfest oppunder jul er legendarisk.
 • Gratis kurs og spesialopplæring for deltakere i ressursgruppene ved museet.
 • Vil du bli medlem?

  Meld deg inn her.

  • (Foto/Photo)
   1/1

  Nye ressursgrupper etableres i Asker Museums Venner - meld deg på!

  Vi ønsker å løfte kompetansen blant vennene av museet. Alle vil nå derfor få muligheten til å bli medlem i en gruppe de synes er interessant. Her vil de få gratis kurs og opplæring av fagfolk. Kunnskap som kan komme til nytte i dagliglivet med hobbyer eller privat. Gruppene er foreløpig i planleggingsfasen, men her er noen smakebiter av det vi tenker som gruppebetegnelser:

  «Biene» Hagegruppa som blir faddere for egne planter og bed, lærer om riktig ompostering innen grønn biologi, og utvikler stauder for salg osv.

  «Matkunstnerne» Eksperter i gamle oppskrifter og kjøkkentriks. Huldasodd, speltgraut og vannbakkels er like enkelt for denne gjengen.

  «D-gjengen» Dugnadsvenner som kan trå til overalt. Det handler om riktig vedlikehold av gamle hus, malingsteknikker og snekkertriks.

  «Sagkameratene» Drifter og vedlikeholder de vanndrevne sag- og skiverkstedene ved Sem-fossen. Industri fra en tid da det ikke bare var å trykke på en knapp.

  «Alkymistene» Disse passer på verdisaker våre av edle metaller og krystall. De lærer om vedlikehold og lagring av verdifulle gjenstander osv.

  «Krinolinene» Denne gjengen setter pris på alt fra vev- og bunader til de tynneste blondegardiner. De vet også at slikt trenger vedlikehold og riktig stell.

  «Digitalistene» Foto- og dokumentbevaring. Vi vil at alt det vi lagrer skal vare evig. Her lærer du å beherske digitale medier og sikker databehandling. 

  «Omviser-assistentene» Går du med en lærer eller skuespiller i magen. Kanskje snakker du et ekstra språk eller to? Da passer du i denne gruppen. Vi gir deg opplæring.

  «Kafé-vertene» Liker å pynte til fest og større arrangementer. Denne gruppen får slippe fantasien til og inspirerer hverandre.

  «Strategene» Sponsorjakt og finansielle kontakter er spesialiteten til denne viktige gruppen.

  Bli museumsvenn og ta del i en av våre nye grupper. 

  • Dugnadsgutta i Asker museums venner. (Foto/Photo)
   1/1
   Dugnadsgutta i Asker museums venner.