Hopp til hovedinnhold

Ullensaker museum i 2023


1 742 besøkende

44 besøksdager

1,55 årsverk

2 410 000 kr til drift

Ullensaker museum skal flytte ut av lokalene på Gardermoen innen 2025, og året bar preg av flytteforberedelser. I samarbeid med Museumstjenesten i MiA har flere loftsrom blitt ryddet og museumsgjenstander sortert, registrert og satt på fjernlager. Museet er på god vei i flytteprosessen, og underveis blir store deler av samlingen revidert.

Selv om flyttingen tok mye oppmerksomhet, hadde Ullensaker museum også blikket utover og mot framtiden. Dette året var det fokus på barn og unge, og ambisjonen har vært å lære mer om hva denne målgruppen ønsker seg av et nytt museum på Jessheim. Museet tok i bruk en mobil, midlertidig løsning for å møte publikum, campingvogna PILA.

I sommer dekorerte Ullensaker-ungdom PILA med graffiti. Dette var et samarbeid med Ullensaker Kulturskole, og vogna har reist rundt i kommunen med ulike barneaktiviteter, som smiing, billedvev og klistremerkeverksted. Veggene i campingvogna ble tapetsert med publikums ideer for hva et nytt museum kan være, og både barn, ungdom og voksne ser et behov for museum på Jessheim.

Unge har også vært målgruppe for videreutvikling av det pedagogiske opplegget for Trandumskogen, et samarbeid med Stiftelsen Trandum og Ullensaker kommune, samt utvikling av nytt DKS-opplegg for 6. trinn i samarbeid med Forsvarets Flysamling Gardermoen.

Brannen i Østerikegata 13 satte et trist punktum for et innholdsrikt år. Heldigvis var museumsgjenstandene allerede flyttet ut av bygget da brannen skjedde.
 

Mer om Ullensaker museum

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1