Hopp til hovedinnhold

Skedsmo bygdemuseum i 2023


10 320 besøkende

190 besøksdager

1,3 årsverk

1 060 000 kr til drift

Høsten 2023 åpnet Husebylåven etter mange års arbeid, i samarbeid med kommune og frivillighet. Begivenheten ble markert med snorklipping av ordfører Kjartan Berland og med to innslag fra museet, Huseby gårds historie på fem minutter og barneforestillingen Musene på Husebylåven.

Vikingskole og åpen smie var det som møtte publikum i sommer og på Husebymarkedet. Dette var populært for både små og store, og noe som trakk publikum gjennom den særs våte sommeren.

På bakgrunn av 100-årsmarkeringen for avviklingen av fattiggården Store Huseby i 2024, ble det i 2023 laget en pilotforestilling kalt Fra fattigvesen til sosialomsorg. Denne ble vist på ulike videregående skoler, og er et opplegg som skal utvikles videre for 2024.
I 2023 ble det arrangert kreativt verksted for første gang. Dette var tilpasset fremmedspråklige grupper og ble muliggjort gjennom imdi-midler. Her boltret man seg i maling og naturelementer i museets flotte uteområde.

Nytt av året var forestillingen Musene på Husebylåven, en juleforestilling for 1. trinns elever. Museet hadde tilgang på Kul Turbuss fra Sparebankstiftelsen en uke, og skoleklasser fra utkanten av kommunesentrum ble invitert på besøk. Dette ble en suksess og gjentatt både under åpningen av Husebylåven og ved julegrantenningen.

Mer om Skedsmo bygdemuseum

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1