Hopp til hovedinnhold

Roald Amundsens hjem i 2023


27 568 besøkende

76 besøksdager

7,2 årsverk

6 970 000 kr til drift


Obs! Tallene gjelder for både Follo museum og Roald Amundsens hjem

Det har lenge blitt jobbet for økte driftstilskudd til Roald Amundsens hjem, og i år fikk avdelingen en ekstra tildeling på én million kroner over statsbudsjettet. Midlene inngår som fast økt tilskudd og gir mulighet til å planlegge for langsiktig sikring og bevaring av hus og inventar.

I mars ble andre sesong av podcasten Puslespillet Amundsen lansert, med fem nye, spennende episoder. Disse handler om alt fra Amundsens navlestreng til hans forsvinning i 1928.

I anledning 120 års-markeringen av Gjøa-ekspedisjonens avgang ble nettutstillingen Drømmen om Nordvestpassasjen publisert. Den handler om forberedelsene til Amundsens første, store polare suksess.
Et voldsomt styrtregn natt til 27. august førte til at bekken, som går i en kulvert under gårdsplassen på Uranienborg, flommet over og vasket ut masser mellom vaktboligen og hovedhuset. Heldigvis gravde bekken seg ned til kulvertrøret igjen slik at vannmassene ikke ødela grunnmuren til hovedhuset, men det ble vann i kjelleren, både i hovedhuset og vaktboligen.

Denne sommeren hadde Roald Amundsens hjem flere åpningsdager enn tidligere år. Seks sommerguider på rullering sørget for åpent hver dag i juli og alle helger fra mai til september, foruten en kort periode etter styrtregnet i august.
 

Mer om Roald Amundsens hjem

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1