Hopp til hovedinnhold

Oslofjordmuseet i 2023


6 847 besøkende

216 besøksdager

4,7 årsverk

5 790 000 kr til drift

Oslofjordmuseet markerte sitt 10-årsjubileum med varierte aktiviteter, og høydepunktet var 10-årsdagen 7. juni. Dagen ble feiret med bidrag fra mange av de som var med på etableringen i 2013, samt åpning av to utstillinger; årets flytende utstilling i museumshavna og en pop-up utstilling om vrakbåter.

Det ble arrangert to store konferanser med nærmere 300 deltakere til sammen; KulturIT sitt eKulturseminar og Fjordredningskonferansen. Sistnevnte er et samarbeid med VEAS, Oslofjordens Friluftsråd og Asker kommune som brakte sammen eksperter og politikere, bl.a. to statsråder, for å belyse miljøutfordringene i Oslofjorden. Andre arrangementer om miljøsituasjonen i fjorden var frokostmøte om vrakbåter og et foredrag om hvorfor blåskjellene forsvinner.

I 2023 ble flere nye tilbud for barn etablert, alle med et element av medvirkning. Ungdomsskoleelever lærte om fjordens historie og produserte egne fortellinger om Oslofjorden i forbindelse med Den kulturelle skolesekken. I vinterferien veiledet to teaterpedagoger yngre barn i å skrive og sette opp en teaterforestilling med fjorden som tema. I sommer- og høstferien fikk barn utforske Oslofjordmuseet og nærområdets fjære i et gratis SFO-opplegg.

Et stort antall gjenstander ble i løpet av året registrert i Primus og flyttet til Fellesmagasinet. I tillegg er museet i god gang med å dokumentere vrakbåter som del av dokumentasjons- og forskningsprosjektet AKSJON Oslofjord.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1