Hopp til hovedinnhold

Museumstjenesten i 2023


12,5 årsverk

11 080 000 kr til drift

Museumstjenesten ble fremfor alt preget av avdelings-direktør Joel Boaz’ bortgang sommeren 2023. Savnet har vært stort!
 
Avdelingen leverte likevel stor innsats under midlertidig ledelse. Ny avdelingsdirektør vil være på plass 1. februar 2024.

I 2023 hadde Museumstjenesten fokus på å fullføre flere større arkivrelaterte prosjekter, samt ta unna restanser. Prosjektet Brev til julenissen – Global kjendis med postadresse i en norsk småby ble avsluttet. Tallene for privatarkiv viste en økning i antall hyllemeter. Dette skyldtes primært arbeid med restanser og ikke nye inntak.

I forbindelse med arbeid relatert til registrering, digitalisering og tilgjengeliggjøring av samlinger og anlegg, ble konserveringsatelier og andre arbeidsrom for gjenstander, foto og arkiv på Strømmen forbedret. Det ble frigjort et rom til samlingsforvaltningsarbeid, med store arbeidsbord og lett tilgang til nytt emballasjerom.

Flere prosjekter ble gjennomført i samarbeid med nasjonale nettverk. Blant disse er Ut i lyset med Kvinnehistorienettverket og Mangfoldige sirkus med Mangfoldsnettverket. Det ble også gjennomført flere prosjekter med Arbark.

I tillegg til å jobbe løpende med MiAs egne avdelinger, bisto avdelingen blant annet Viken/Akershus fylkeskommune med gjennomgang av fylkeskommunens kunstsamling på Galleri Oslo, forbedring av lagringsforhold på kunstlager, samt utvelgelse av kunst til det nye fylkesrådets kontorer. Avdelingen deltok i en rekke prosjekter sammen med andre museer, herunder forskningsprosjektet FLYT, i regi av MiA selv.

I 2023 fokuserte fotoavdelingen på forskning, samlings-forvaltning og digitalisering av de store uregistrerte samlingene til fotografene Synnøve Brændshøi og Bodil Olsrud, samt digitalisering av samlinger som kom tilbake fra Nasjonalbiblioteket.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1