Hopp til hovedinnhold

Lørenskog bygdemuseum i 2023


8 271 besøkende

109 besøksdager

2,1 årsverk

2 460 000 kr til drift

Museets uteområder fikk et skikkelig løft i 2023. De nye velkomst- og informasjonsskiltene ga tunet et helhetlig uttrykk. I tillegg ble det plantet sommerblomster i nye bed, melkekasser, gamle kar og trillebår. I september ble det plantet et staselig tuntre, Brøsholenbjørka, oppkalt etter initiativtaker for bygdemuseet, Magnus Brøsholen.

De nye utstillingene i finstua og kammerset ble åpnet i forbindelse med Bygdedagen i juni. Disse ble svært godt mottatt av publikum, og Våningshuset fikk igjen en kulturhistorisk utstilling. I tillegg ble låvebrua og utstillingen der ryddet og satt opp igjen i samarbeid med Lørenskog historielag.

I mars tok BAS Aktivitetssenter over bemanningen av kaféen. BAS er et dagsenter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. De er et positivt tilskudd til driften av kaféen, og ble nominert til Lørenskog frivillighetspris 2023.

Skolehagen var igjen en viktig formidlings- og læringsarena, for mer enn 2500 elever. I 2023 ble undervisningen også utvidet til skoleferien, da 176 elever fordelt over 10 dager ble tilbudt et spennende opplegg gjennom Sommerskolen.

Arrangementsesongen startet og endte med to nye aktiviteter. Klesbyttedagen i samarbeid med Naturvernforbundet Lørenskog ble en kjempesuksess med over 400 entusiastiske besøkende. Gammeldags jul trakk mange nye besøkende til et julepyntet våningshus. Arrangementet ble avsluttet med en stemningsfull konsert i Fjøset.

Mer om Lørenskog bygdemuseum

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1