Hopp til hovedinnhold

Lommedalsbanen i 2023


5 106 besøkende

13 besøksdager

0,2 årsverk
(betjenes i hovedsak av stiftelsen Lommedalsbanen)

740 000 kr til drift

Året 2023 ble et spesielt år for driften av Lommedalsbanen. Flom og snøkaos resulterte i færre togkjøringer for publikum, og et dårligere besøk enn beregnet på den populære julekjøringen, som representerer en viktig inntektskilde for banen.

Det ble likevel noen fine begivenheter ved Lommedalsbanen. I slutten av mai var det togtur med seniorer ved Bærums Verk og Lommedalen seniorsenter i regi av Rotary Club Bærums Verk. I midten av september var Norsk Jernbaneklubbs lokalavdeling Oslo og omegn på besøk.

Arbeidet med å bygge et oppvarmet lager for tog ble videreført. Et oppvarmet lager vil gi bedre oppbevaringsforhold, og vil også kunne gi rom for enkelte formidlingsaktiviteter under tak i vinterhalvåret. I løpet av sommeren ble det støpt grunnmur og gulv, forhåpentligvis ferdigstilles bygget i 2024.

Gjennomført vedlikeholdsarbeid inkluderer bl.a. restaurering av en sporveksel på stasjonsområdet og maling av diesellokomotivene Blåmann og Rygge.

Arbeidet med å dokumentere virksomheten på Lommedalsbanen fortsatte i 2023. Alle de 76 medlemsbladene som er utgitt siden 1990-tallet ble skannet, og det arbeides med å skanne delekataloger og annen historisk dokumentasjon til lokomotivene.

Mer om Lommedalsbanen

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1