Hopp til hovedinnhold

Linderud gård i 2023


27 526 besøkende

365 besøksdager

3,45 årsverk

3 450 000 kr til drift

Høydepunkter

Det gode samarbeidet med Bydel Bjerkes nærmiljøsatsing fortsatte i 2023, for å videreutvikle Linderud gård som en attraktiv grønn og sosial møteplass. Det var et stort og variert arrangements- og aktivitetstilbud, med et stabilt høyt besøk totalt sett i forhold til 2022.

Mye aktivitet knyttet seg til nærmiljøhagen med sine mange brukere, med vekt på urbant landbruk, inkludering og som læringsarena for skolene. Det ble inngått avtale med Linderud skole om skolehagesamarbeid. Bærekraft står sentralt, med åkervandringer, plantekurs, bærekraftfestival og Økouka. I 2023 ble nytt drivhus innviet, den historiske kjøkkenhagen klargjort, og hønsehus planlagt for neste sesong.

I høst utviklet masterkullet i Service Design ved AHO nye tjenestetilbud for museet, med mange spennende konsept. Linderud gård hadde sin første temporære utstilling noensinne, med utstillingen Fra Peking til Porsgrunn – porselenets historie. Gjennom Norsk håndverksinstitutt ble en møbeltapetserer engasjert for å restaurere stoler og biljardbordet i stilhistorisk og håndverksmessig riktig utførelse.

I samarbeid med Akershus bygningsvernsenter og Murbyen Oslo startet restaureringen av Gartnerboligen. I parkanlegget ble det gjennomført omfattende trebeskjæring og vedlikehold.

Museet har et omfattende samarbeid med mange aktører, og det gode samarbeidet med Natur vgs. og Frelsesarmeen Jobben Oslo ble videreført, noe som bidrar betydelig til å holde parkanlegget i stand.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1