Hopp til hovedinnhold

Follo museum i 2023


27 568 besøkende

365 besøksdager

7,2 årsverk

6 970 000 kr til drift


Obs! Tallene gjelder for både Follo
museum og Roald Amundsens hjem

Høydepunkter

Follo museum hadde et aktivt år, og kunne tilby flere nye arrangementer og formidlingsopplegg i 2023. Besøkstallet økte med over 23 prosent fra 2022.

Låven fra Taraldrud gård i Nordre Follo kommune er nå ferdig oppført på Follo museum. Låven og tunet skal bli et levende miljø med spennende formidling, med hovedvekt på tradisjonsbærende musikk og dans.
 
I løpet av sommeren og høsten ble tradisjonsmat-prosjektet Langbordet gjennomført, med støtte fra Viken kulturarv. Det ble servert både norsk og utenlandsk tradisjonsmat under tre sosiale gratisarrangementer. Maten ble laget og servert av kvinner fra seks ulike nasjonaliteter. Prosjektet ble en stor suksess, og veldig godt mottatt hos publikum og deltakerne i prosjektet.

Med støtte fra Frogn kommune og Sparebank1 kunne museet tilby tre gratis omvisninger alle åpne dager i juli. I samarbeid med kommunen ble det også arrangert Familiedag i september, samt høstferieaktiviteter for barn med fokus på bærekraftig kunst fra naturen.
 
I tillegg til de tradisjonelle DKS-oppleggene har museet utviklet et nytt og spennende tilbud med temaet Kald krig. 25 escape-kofferter og to ansatte var på turné til alle 10. klassene i Lillestrøm kommune, og opplegget fikk svært gode tilbakemeldinger. Flere kommuner har vist interesse for tilbudet.

Museet har også fullført registrering av tekstilsamlingen, og samtlige tekstiler er sendt til MiAs fellesmagasin for sikker oppbevaring.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1