Hopp til hovedinnhold

Eidsvoll museum i 2023


4 761 besøkende

62 besøksdager

1 årsverk

1 200 000 kr til drift

Jernverkshelga og Geologiens dag ble som vanlig gjennomført med vandringer og visning av tablået Jerntid. Lysthuset holdt åpent 14 søndager i løpet av sesongen, og det ble arrangerte ulike aktiviteter og foredrag.

Det var fokus på arrangementer med formidling av immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk. Åpent bygdetun på Bygdetundagen ble gjennomført med blant annet såpekoking og ølbrygging.

Tradisjonsmatdagen ble nok en gang arrangert på bygdetunet, og her fikk publikum smaksprøver, samt lære om oppdeling av kjøtt og grønnsaker.
På Markeds- og treskedagen ble det gamle treskeverket demonstrert og på førjulsarrangementet var det eventyrstund på husmannsplassen, baking av lefser og sying av rull.

Halloweenarrangementet Bygdegru ble gjennomført med 600 deltagere. Arrangementet var gratis og ble tilbudt alle barn i Eidsvoll i samarbeid med flere lag og foreninger.

Også i 2023 har venneforeningene lagt ned mye arbeid, både under arrangementer, men også med vedlikehold, sesongforberedelser og skolebesøk.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1