Hopp til hovedinnhold

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren i 2023


48 160 besøkende

365 besøksdager

15,25 årsverk

16 490 000 kr til drift


Obs! Tallene gjelder for både Besøkssenter våtmark og Fetsund lenser

Høydepunkter

Naturveiledning er det viktigste Besøkssenteret gjør for å nå barn og unge, og dette hadde naturlig nok hovedfokus i 2023. Flere enn 6400 personer deltok i aktiviteter som hovedsakelig hadde et pedagogisk tilsnitt, og hvor våtmark og naturmangfold var i fokus.

Avdelingen deltok i prosjektet Våtmarksløftet, noe som vil gi et løft for Besøkssenteret fram mot 2026. Delprosjektet, med systematisering av ulike undervisningsopplegg i en database for felles benyttelse på tvers av våtmarkssentrene, blir en berikelse for senteret.

En ny digital og fysisk interaktiv utstilling for barn ble produsert; Hvor bor fuglene og hvordan låter de?. Besøkssenteret utviklet også nye magnetfisker i en del av utstillingen, samt flere miniutstillinger på kafébordene ved å foliere med bilder og korte tekster.

Besøkssenteret fullførte arbeidet for å få en helhetlig skiltplan. Dette i tett samarbeid med Fetsund lenser, MiA, Miljødirektoratet, Lillestrøm kommune og flere eksterne aktører. Arbeidet bærer nå frukter i form av at besøkende lettere finner fram til Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren og Fetsund lenser, både innad på museumsområdet og fra Fetsund sentrum.

I samarbeid med Fetsund lenser ble det arbeidet med konseptutvikling i prosjektet Nordre Øyeren – Mulighetenes arena, et nasjonalt fløtingsmuseum og kompetansesenter våtmark.

Mer om Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1