Hopp til hovedinnhold

Asker museum i 2023

30 970 besøkende

248 besøksdager

5,35 årsverk

6 030 000 kr til drift

Høydepunkter

Året startet friskt med pop-up utstilling med Vebjørn Sand, og flere arrangementer i utstillingsperioden – omvisninger, diktlesning av Aune Sand og malekurs for både barn og voksne. Utstillingen ga publikum en ny opplevelse, og museet fikk et annerledes publikum.

Den årlige isfestivalen er etter hvert etablert som en tradisjon i Asker. Ca. 1500 mennesker samlet seg på Verkensvannet på Dikemark i mars, og kunne lære om isskjæringshistorie og oppleve isskjæringskonkurranse med lokale lag. Tradisjonen tro ble vinnerlaget kåret av ordfører Lene Conradi.

Hvert år feirer Asker museum Hulda Garborgs bursdag med danselag, folkemusikk og «Hulda-mat». I 2023 var også folkedansere fra Litauen og Latvia med, et resultat av prosjektet Østersjøen forener, i regi av Viken fylkeskommune. De baltiske danserne har blitt et fast innslag på museet.

Årets hovedutstilling Fra gips til gjenbruk, presenterte fire anerkjente Askerbaserte skulptører fra sent 1800-tall til i dag: Jo Visdal, Anne Grimdalen, Pippip Ferner og Pernille Rosfjord. Forarbeidet til utstillingen innebar viktig samlingsarbeid og kunnskapsproduksjon. Til utstillingen ble det også produsert en katalog.

Årets andre utstilling Askermotiver – Livet i vakre rammer, viste et stort antall Asker-motiver av lokalhistoriker Karl Nilsen (1920-1996) og ski- og hjulmaker Albert Seheim (1887-1979), begge lokale hobbymalere.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1