Hopp til hovedinnhold

Akershus bygningsvernsenter i 2023

33 kurs

801 kursdeltakere

105 befaringer

2 årsverk

3 671 000 kr til drift

Høydepunkter

Akershus bygningsvernsenter har, i samarbeid med Murbyen Oslo, Bygg og Bevar og Fortidsminneforeningen, deltatt i et ENØK-prosjekt finansiert av Viken fylkeskommune. Avdelingens andel av befaringene har vært et viktig bidrag til prosjektet sammen med rapportene som er levert i etterkant. Flere kurs og webinarer ble avviklet gjennom året.

Avdelingen ble tildelt prosjektmidler til kurs og bistand til å etablere et bygningsvernsenter i Østfold, og tok initiativ til å samle fagmiljø og interesserte i Halden til en workshop. Som et resultat av dette er flere aktiviteter planlagt.

Bygningsvernsenteret har i 15 år hatt et EU-finansiert samarbeid med Kuldiga i Latvia, hvor håndverkere har deltatt på workshops på begge sider av Østersjøen. I september 2023 fikk Kuldiga tildelt UNESCO status. Avdelingen tok imot to latviske delegasjoner ved Follo museum i Drøbak.

Arbeidet med Håndverkets hus i Follo har engasjert Bygningsvernsenteret i forberedelsene mot bygge-søknaden som ble levert høsten 2023.

Bygningsvernsenteret har gitt faglig bistand til anskaffelse av et digitalt forvaltning-, drift- og vedlikeholdsverktøy for MiA. Avdelingen arrangerte også et webinar om FDV-verktøyet hvor andre museer som bruker samme system ble invitert til å delta. Avdelingen utførte flere tilstandsvurderinger av MiAs bygninger i løpet av 2023.
 
Høsten 2023 ble seks rammeavtaler inngått med rådgivere tilknyttet Bygningsvernsenteret, gjeldende for de kommende fire år.
Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1