Hopp til hovedinnhold

Museumstjenesten i 2022

14,1 årsverk

13 299 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 126 000 kr
Leieinntekter: 69 000 kr
Tilskudd og gaver: 10 625 000 kr
Prosjektinntekter: 2 479 000 kr

Høydepunkter

Svalgangsbygningen på Gamle Hvam er en av de viktigste bygningene i MiAs samlinger. I 2022 har det vært en stor innsats for å avklare omfang av skadene, samt evaluere og forberede de tiltakene som blir nødvendig for å restaurere bygningen. En viktig del av dette var å tømme bygningen for gjenstander.

Arbeidet med VirtueltMuseum har vært en viktig aktivitet for Museumstjenesten i 2022. Innsatsen har omfattet alt fra bistand i utforming av tekniske løsninger, utforming av administrasjon, grensesnitt og utvikling av de første digitale utstillingene. Dette har vært nybrottsarbeid og har krevd mye kreativ utvikling, f.eks. i produksjon og inkorporering av video og 360-grader fotografering. Lansering av de første utstillingene i desember var definitivt et av årets høydepunkter.

  • 1/1

Forskningsprosjektet FLYT går fremover og får stadig mer oppmerksomhet i museumssektoren. Prosjektet har som mål å finne innganger å bruke kulturhistorien for å sette fokus på bærekraft, og generelt inspirere til å jobbe mot FNs bærekraftmål i forskning og formidling.

Prosjektet Kvinnelige fotografer i Akershus har bidratt til økt og mer detaljert kunnskap om kvinnelige fotografer i Akershus. Prosjektet Mangfoldige sirkus har fortsatt med fokus på ordning og katalogisering av Norges største samling av sirkusarkiv og -fotografier.

Arbeidet med nissebrevene fra Julehuset nærmer seg slutten, og mer enn 5 000 brev har blitt digitalisert.

Deltagelse i prosjektet Grasrot til Storting har bidratt til økt kunnskap om innsamling og tilgjengeliggjøring av digitalt skapt privatarkiv.

Flere års arbeid med planlegging, flytting av gjenstander og utforming av nye utstillinger og museumslokaler ble avsluttet med åpning av et nytt museum i Hurdal i juni 2022.

Ut over de større prosjektene, går en betydelig andel av avdelingens ressurser til å bistå MiAs øvrige avdelinger, og delta i det gode samspillet på tvers av organisasjonen.

Museum24:Portal - 2024.10.08
Grunnstilsett-versjon: 1