Hopp til hovedinnhold

Eidsvoll museum i 2022

4 134 besøkende

89 besøksdager

1 årsverk

1 168 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 66 000 kr
Billettinntekter: 56 000 kr
Leieinntekter: 13 000 kr
Tilskudd og gaver: 1 033 000 kr

Høydepunkter

Årets hovedformidlingsopplegg var Kampen om Raumariki. Museet har hatt utstilling i Landhandleriet og vikingaktiviteter gjennom sommeren.

Bygdetunets venner har gjennomført DKS for 2. trinn og Okkupasjonsmuuseet har hatt Vilberg skole på omvisning.

Jernverkshelga og Geologiens dag ble gjennomført som vanlig med vandringer og visning av tablået Jerntid. Lysthuset har holdt åpent 15 søndager i løpet av sesongen med aktiviteter og foredrag.

Bygdetundagen ble gjennomført som vanlig. Blant annet gammeldags skole og eventyrvandring. Tradisjonsmatdagen ble nok en gang gjennomført på bygdetunet. Her kunne besøkende få smaksprøver og lære mer om oppdeling av kjøtt og grønnsaker. På Markeds- og treskedagen ble det bl.a. demonstrasjon av det gamle treskeverket. På Førjulsarrangementet var det eventyrstund i husmannsplassen, baking av lefser og sying av rull. Nytt av året var arrangement på Halloween og selvplukk av juletrær.

Istandsetting av Bodinsmia er ferdig og i august ble det gjennomført et åpningsarrangement. Det har vært et omfattende arbeid både med bygningene og med rydding og rengjøring av gjenstander.

Venneforeningene har også i år lagt ned et enormt arbeid, både med arrangementer, vedlikehold, sesongforberedelser og skolebesøk.

Mer om Eidsvoll museum

Museum24:Portal - 2024.09.04
Grunnstilsett-versjon: 1