Hopp til hovedinnhold

Avistegnernes hus i 2022

7 862 besøkende

182 besøksdager

1,5 årsverk

1 686 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 602 000 kr
Billettinntekter: 11 000 kr
Tilskudd og gaver: 912 000 kr
Prosjektinntekter: 161 000 kr

Høydepunkter

Åpningen av årets utstilling med 10 satiretegninger ble livestreamet fra Vandresalen på Stortinget, med taler fra Stortingspresidenten og kunstutvalget. Flere av avistegnerne var tilstede og anledningen ble bredt dekket i TV og presse, samt gjennom Stortingets egenproduserte SoMe-video.

Ifb. med Skeivt kulturår fikk vi støtte fra Fritt Ord til å gjennomføre prosjektet Supre Superhelter, med undervisningsopplegg, nasjonal tegnekonkurranse for ungdom, inviterte kunstnere og stor utstilling i begge etasjer. Det ga oppslag i flere lokalaviser samt dobbeltside i Dagsavisen og innslag i NRK Supernytt. Dette er nå en vandreutstilling med første stopp i Kragerø Bibliotek.

  • 1/1

Avistegneren William Lunden, som tegnet fast i Aftenposten gjennom 20-, 30-, 40- og 50-tallet, fikk en renessanse med stor utstilling og mye interesse,
spesielt takket være et dobbeltsideoppslag i Aftenposten. Det ble også forside, anmeldelse og stor reportasje i Tegneforbundets magasin Numer. 99 originalarbeider ble solgt på vegne av familien.

Sommerutstillingen viste prosessen bak animasjons-filmen TITINA, med spesiell vekt på Siri Dokkens skisser og karakterutvikling. Filmen omhandler Roald Amundsens nordpolferd med luftskipet NORGE, og museet hadde flere foredrag om Amundsen og ekspedisjonen.

Avistegnernes hus tok med en vandreutstilling med klassiske raderinger av Fredrik Stabel til sommerutstillingen på Kunstlåven i Seljord, i regi av Seljord kunstforening.

Mer om Avistegnernes hus

Museum24:Portal - 2024.10.08
Grunnstilsett-versjon: 1