Høydepunkter
For å være et aktivt og attraktivt museum må samarbeidet med de frivillige fungere godt. De frivillige har brukt 2 740 timer på museet i Frivillighetens år.
En tog- og bunadsreise, Drammenbanen 150 år var årets hovedutstilling og ble vist både i museets utstillingshall og i en godsvogn på museets parkeringsplass. Den ble besøkt av mange, både tog- og bunadsinteresserte. Utstillingen ble støttet av Norsk Jernbanemuseum.
Mangfoldsprosjektet Østersjøen forener, kulturveksling mellom Estland, Litauen, Latvia, Polen og Norge bestod bl.a. av et åpent seminar med temaer som byggeskikk, mat og folkedrakter. Prosjektet bidrar til at museet blir en viktigere møteplass også for gjester som ikke er etnisk norske. På høsttakkefesten ble det registrert ca. 25% besøkende med annen etnisk tilhørighet, mange av disse fra Østersjøregionen.
Vareutvalget i museumsbutikken utvikles. Målet er å lage flere egne profilprodukter som erfaringsmessig er mest attraktive blant publikum. Årets nye vellykkede profilprodukt er strikkepakken med museumsvotten som har mønster inspirert av smijernsarbeidene i museumshagen og de gode vaflene i museumskafeen.
Hytta Mor-ro, en mellomkrigshytte fra Vakås i Asker, ble flyttet til museet. Hytta er et kulturminne knyttet bl.a. til jødenes historie under 2. verdenskrig, og gir museet en inngang til krigshistorien. I tillegg er det arbeidet med å finne en bærekraftig driftsmodell for Strandsitterhuset på Konglungen i samarbeid med Asker kommune.