Hopp til hovedinnhold

Ullensaker museum i 2021

1 362 besøkende​

45 besøksdager

2 årsverk

2 188 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 26 000 kr
Billettinntekter: 17 000 kr
Leieinntekter: 9 000 kr
Tilskudd og gaver: 2 136 000 kr

Høydepunkter

Den kulturelle skolesekken og flere arrangementer på våren ble avlyst, og utstilling- og sesongåpning forskjøvet fra april til juni, på grunn av koronapandemien. På tross av nedstengning og avlysninger har museet hatt 1 362 besøkende i år.

Utstillingen Dans med oss ble lokalt tilpasset i samarbeid med folkemusikk-konsulent Marianne Tomasgård ved Akershus musikkråd. I tilknytning til utstillingen ble det satt opp et arrangementsprogram med 13 åpne Dansesøndager på museet i sommersesongen. Arrangementene var et samarbeid med SAFFA – Samarbeidsorganet for folkemusikk og folkedans i Akershus. SAFFA-lag fra store deler av Viken deltok på dansesøndagene, og brukte en utendørs platting satt opp av SAFFA ved hjelp av midler fra Gjensidigestiftelsen.

  • 1/1

Museet har jobbet kontinuerlig med utvikling av konsept for nytt museum i samarbeid med Ullensaker kommune, og vært involvert i prosjektarbeid for utvikling av formidlingstiltak i Trandumskogen sammen med kommunen og Stiftelsen Trandum. Museet har også deltatt i gjennomføringen av ministerbesøk og fredningsmarkering i Trandumskogen.

Via Mangfoldsnettverkets prosjekt Samlingenes mange stemmer, har Ullensaker museum fått finansiering til delprosjektet Bygdesamlingen og det mangfoldige Ullensaker. Museet har også mottatt 50 000 kr fra Norges Museumsforbund som skal brukes til medvirkningsprosjekt med ungdom for å lage innhold til utstillingen Skudd i mørket – Hva skjedde i Trandumskogen?, som skal settes opp i Trandum leir.

  • 1/1

Mer om Ullensaker museum

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1