Hopp til hovedinnhold

Museumstjenesten i 2021

16,1 årsverk

11 239 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 52 000 kr
Leieinntekter: 65 000 kr
Tilskudd og gaver: 11 122 000 kr

Høydepunkter

Flere viktige samlingsforvaltningstiltak ble gjennomført, blant annet på Linderud gård, Aurskog-Høland bygdetun og Gamle Hvam museum.

Flyt er et utviklings- og forskningsprosjekt som fikk støtte fra Kulturrådets Utviklingsprogram for museum 2021-24. MiA – Museene i Akershus er prosjektleder, med partnere fra fem museer, tre universiteter, samt Riksantikvaren og Viken fylke. Prosjektet har som mål å finne innganger og bruke kulturhistorien til å sette fokus på bærekraft, samt å inspirere til å jobbe mot FNs bærekraftmål i forskning og formidling. En viktig side ved prosjektet er å samle Museenes skognettverk. Prosjektet vil resultere i en bok som skal publiseres på Museumsforlaget i løpet av 2024.

I Nettverk for kvinnehistories prosjekt Kjønnets verdi i et museumshierarki bidrar MiA med prosjektet Ut i lyset! Kvinnelige fotografer i Akershus. Det har som formål å produsere ny kunnskap om kvinnelige fotografer i Akershus, og tilgjengeliggjøre denne kunnskapen gjennom nye , spennende innganger i museets digitale kanaler.

Prosjektet Mangfoldige sirkus, som en del av Mangfoldsnettverkets program, fikk støtte. I prosjektet skal Museumstjenesten ordne og tilgjengeliggjøre Norges eneste samling av arkiv og fotografier av sirkus i Norge.

Arbeidet med privatarkiver fortsatte, blant annet med Julenissen, 1440 Drøbak. Prosjektet Fra mekaniske verksteder til kjøpesenter og boliger ble sluttført. Arkivverket ga også støtte til å fortsette arbeidet med to nye privatarkivprosjekter.

I arbeidet med den digitale satsingen Virtuelt Museum og Fotomania, ble det utviklet fire prototyper av nettutstillinger i tett samarbeid med KulturIT. Utstillingen Se meg dypt inn i linsen handler om hobbyfoto på 1920-tallet, og består av 3D-rom, visning av bildeserier og interaktive artikler. De andre utstillingene er 360-virtuelle turer på Linderud gård, Stein skole og Gamle Hvam museum. Her kan publikum utforske bygningene og historiene – hvor og når de vil

  • 1/1

To publikasjoner ble publisert: Hagehistorien på Huseby gård og Jeg sitter på stolen og bor - så jeg kjenner det.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1