Hopp til hovedinnhold

Linderud gård i 2021

15 254 besøkende​

76 besøksdager

3,2 årsverk

3 815 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 152 000 kr
Billettinntekter: 38 000 kr
Leieinntekter: 286 000 kr
Tilskudd og gaver: 3 339 000 kr

Høydepunkter

Etableringsprosessen av Linderud nærmiljøhage fortsatte med full styrke i 2021. Over 800 000 kr ble gitt i midler til etablering av møteplass og natursti.

Nærmiljøhagen utløste også midler til utforsking av biomangfold, og flere prosjekter som har kommet hele anlegget til gode. I tillegg kom det flere nye aktører til som i samarbeid med eksisterende aktører, og med støtte fra EdiCitNet, Groruddalssatsingen og Bymiljøetaten, bidro sterkt til prosjektets vedvarende utvikling og suksess.

Linderud gård kunne endelig åpne igjen i mai. Sesongen bød på helt nye publikumstilbud, som barneteater i Eikelunden, åpne dager og arrangementer i nærmiljøhagen, Viktoriansk piknik, og labyrintinstallasjon. Faste arrangementer som markedsdager, Halloween og Jul på herregården har aldri vært bedre besøkt, og året endte med ny publikumsrekord.

NRKs nye og kritikerroste julekalender Kristiania magiske tivolitheater premierte 1. desember, og mange av scenene ble spilt inn på Linderud gård. Innspillinger og fotoshoots fortsetter å utgjøre en betydelig del av inntekten til avdelingen.

Museumstjenesten gjennomførte en storstilt rydde- og dokumentasjonsjobb på loftet i løpet av høsten. Et nytt brannkonsept ble godkjent. Møterom og kontor kom på plass, og uthus ble ryddet og restaurert.

Frelsesarmeens Jobben Oslo fortsatte det store arbeidet med uteområdene. Samarbeidet med dem og Natur videregående skole ble i løpet av 2021 ytterligere forankret, og gir hele opplevelsen av Linderud gård et stort løft.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1