Hopp til hovedinnhold

Eidsvoll museum i 2021

4 586 besøkende​

72 besøksdager

0,7 årsverk

628 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 35 000 kr
Billettinntekter: 42 000 kr
Leieinntekter: 17 000 kr
Tilskudd og gaver: 534 000 kr

Høydepunkter

Årets utstilling på Eidsvoll bygdetun var Eventyrlige Eidsvoll. Her ble publikum bedre kjent med eventyrfortellere og sagn fra Eidsvoll.

Bygdetunets venner har gjennomført Den kulturelle skolesekken (DKS) for 2. trinn og Okkupasjonsmuseet har hatt Vilberg skole på omvisning. Feiring Jernverks venner har gjennomført DKS for 10. trinn i gruvene.

Jernverkshelga og Geologiens dag i St. Pauls gruve ble gjennomført i tett dialog med kommuneoverlegen i Eidsvoll på grunn av koronapandemien. Carsten Ankers Lysthus har hatt mange besøkende dette året. Under pandemien har folk satt pris på utendørsaktiviteter når smittetrykket har vært høyt.

Bygdetundagen ble gjennomført som vanlig. SAFFA - Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus stod for dans og musikk, og det var flere aktiviteter og omvisninger på tunet. Blant annet gammeldags skole og eventyrvandring. Tradisjonsmatdagen ble nok en gang gjennomført på bygdetunet. Her kunne besøkende få smaksprøver og lære mer om både fermentering av kjøtt og grønnsaker. På Markeds- og treskedagen ble blant annet det gamle treskeverket og linproduksjon demonstrert for publikum.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

Istandsettingen av Bodinsmia ble ferdigstilt. Dette var et omfattende arbeid, både med bygningene og med rydding og rengjøring av gjenstander.

Okkupasjonsmuseets monter med en landskapsmontasje om Eidsvoll under krigen er oppgradert og modernisert.

Venneforeningene har lagt ned et enormt arbeid, både med arrangementer, vedlikehold, sesongforberedelser og skolebesøk. Ikke minst har de sørget for at smittevernet har blitt godt ivaretatt.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1