Hopp til hovedinnhold

Avistegnernes hus i 2021

8 502 besøkende​

172 besøksdager

1,8 årsverk

1 519 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 556 000 kr
Billettinntekter: 33 000 kr
Tilskudd og gaver: 930 000 kr

Høydepunkter

Galleriet inngikk en 4-årig avtale med Stortingets kunstutvalg om årlige utstillinger på tinget, og åpnet en historisk utstilling med et utvalg av 10 tegninger fra 10 viktige tegnere som dekket 10 store saker mellom 2010-2020. Alle disse ble kjøpt inn til Stortingets kunstsamling, og galleriet håndterte salget samt produksjon av trykk og dialog med alle kunstnerne.

  • 1/1

I utstillingen Onkel Birgers bagasje, vist gjennom sommeren og høsten, ble historien om globetrotter, gullgraver og avistegningsentusiast Peter Birger Holte formidlet. I tilknytning til dette ble det holdt flere arrangement og foredrag, blant annet med Travellers’ Club Norway og Thomas Hylland Eriksen.

Galleriet kuraterte utstillingen POLARISERING med støtte fra Norsk PEN, og separatutstillinger med Fadi Abou Hassan, avistegner Egil Nyhus, og en stor, interaktiv utstilling om hverdagsaktivisme med designduoen Gilles & Cecilie. På utvendige vinduer har det blitt vist munnbindkarikaturer fra Mohsen Hossaini. POLARISERING ble også vist i Molde under Bjørnsonfestivalen.

Avistegnernes hus var med å utvikle Fritt Ords stipend til satiretegnere, og satt siden i juryen for utdeling av ni stipend á 100 000 kr. Galleriet juryerte også Årets avistegning og Fritt Ord-konkurransen.

Galleriet bidro også i flere større artikler om avistegning, samt i direktesending på TV2s skolenettverk Elevkanalen i anledning FN-dagen, og i direktestrømming av Norsk PENs utdeling av Ossietzkyprisen til satiretegnere. Innslag fra Avistegnernes hus ble vist på NRK på lille julaften, både på nasjonale og lokale nyheter.

Mer om Avistegnernes hus

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1