Hopp til hovedinnhold

Asker museum i 2021

21 128 besøkende​

260 besøksdager

6,6 årsverk

5 639 000 kr til drift

Salg av varer og tjenester: 604 000 kr
Billettinntekter: 80 000 kr
Leieinntekter: 415 000 kr
Tilskudd og gaver: 4 540 000 kr

Høydepunkter

Tilla Valstad, en av museets grunnleggere, hadde 150-årsjubileum. Det er blitt gjort mye i Tillas hage, deriblant restaurering av grotten med A. Grimdalens paddeskulptur og det er utført store steinarbeider. Tillas engasjement rundt arkitektur inspirerte til en foredragsserie om fremtidig boligarkitektur knyttet til utstillingen Her skal vi bygge og her skal vi bo.

Kunstnerblikk på Asker, en uavhengig salong-utstilling viste arbeider av 109 kunstnere som gjennom tidene er inspirert av landskapet i hele nye Asker.

Alle småfuglene på museumsområdet er registrert og et engasjerende fugleskilt er laget og plassert ved lekeparken.

Maleriet En skolejente i Vaterland av Otto Valstad er utlånt til utstillingen Engelens kys. Syge piger i nordisk kunst som er vist på Skagen museum og Den Hirschsprugske Samling.

  • 1/1

Sammen med Asker museums venner startet museet opp prosjektet Østersjøen forener med kulturutveksling mellom Estland, Litauen, Latvia, Norge og Polen. Første kulturutveksling var på Høsttakkefesten som ble en folkefest takket være engasjerende bidrag fra alle land. Prosjektet er støttet av Viken fylkeskommune.

De 181 gjenstandene på arbeidsrommet til filosofen P. Zapffe ble ferdig registrert og publisert på DigitaltMuseum.

Inergen brannsikringsanlegg er installert i begge kunstnerhjemmene med støtte fra Kulturrådet, Stiftelsen UNI og egne driftsmidler.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1