Hopp til hovedinnhold

Oslofjordmuseet i 2020

3 001 besøkende​

199 besøksdager

5,2 årsverk

5 155 000 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 223 000 kr
Billettinntekter: 74 000 kr
Leieinntekter: 31 000 kr
Tilskudd og gaver: 4 827 000 kr

Høydepunkter

Prosessen med endringer i den faste utstillingen, som ikke krevde utskifting av gjenstandene, ble startet. Det ble utarbeidet en ny rammefortelling, Livet med båtene. Utstillingen ble supplert med personlige fortellinger og bilder fra tidligere eiere. På mesaninen ble det tilrettelagt for nytt utstillingsinnhold. Kostnadskrevende og utdaterte utstillingselementer ble tatt ned, og ny utstillingsbelysning kom på plass.

Årets utstillingsarbeid medførte en del opprydning. Formålet var å få avklart eie- og låneforhold av museumsgjenstandene. Mye ble gitt tilbake til opprinnelige eiere. Det ble gjennomført en dugnad i Slørstad hvor arbeidet med å ordne opp på båtlageret ble påbegynt.

Avhendingen av båter fra museets samling ble gjennomført i løpet av 2020. Prosjektet ble iht. plan avsluttet høsten 2020, og ga et solid budsjettoverskudd.

En intensjonsavtale ble inngått mellom UiO og MiA og Oslofjordmuseet, om tettere samarbeid med universitetet for å bidra til en mer yrkesrettet utdanning. I to semestre har Oslofjordmuseet hatt et samarbeid med seminaret HIS4050 Historieformidling. Resultatene vil danne grunnlaget for utstillingsarbeidet i 2021.

Seileventyr på Oslofjordmuseet var uten tvil det mest levende opplegget museet gjennomførte i 2020. Oslofjordmuseet delte kulturbussen med Asker museum, og inviterte unge seilere til å fortelle. På en uke kom nærmere 200 elever, som hørte på ferske historier fra en verdensomseiling og var med på aktiviteter ute i septembersolen.

Museet hadde for første gang et daglig formidlingstilbud i skoleferien, med start i høstferien. Målet er å følge opp med tilpassede opplegg i alle skoleferier.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1