Hopp til hovedinnhold

Lørenskog bygdemuseum i 2020

2 463 besøkende​

64 besøksdager

1,9 årsverk

1 069 000 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 116 000 kr
Billettinntekter: 3 000 kr
Leieinntekter: 138 000 kr
Tilskudd og gaver: 812 000 kr

Høydepunkter

Utstillingen Kjøkkenveien – matens reise fra jord til bord åpnet i juni med 50 spesielt inviterte gjester. Lokalet har vært brukt til møter og foredrag i høst, og museet ser fram til å bruke det musealt og som kjøkken, når kommunen har ferdigbehandlet søknaden om bruksendring.

Det dyrkes på bygdemuseet! Elever fra åtte barne- og ungdomsskoler, samt Natur videregående skole, har deltatt i år. Skolehageteamet har også jobbet i skolehager på tre av skolene i kommunen. Museet samarbeider med Grønt Flagg, verdens største miljøsertifiseringsordning for skoler, om undervisningsopplegg for både skoler og barnehager. I vår fikk Lørenskog bygdemuseum endelig et eget drivhus. DKS-uken der alle 6. klassingene i kommunen pleier å delta, utgikk dessverre i år på grunn av koronapandemien.

  • 1/1

Kafeen og landhandelen har for det meste holdt åpent annenhver uke, onsdager og torsdager. Annenhver onsdag er det også REKO-ring med utlevering av lokalmat på museet. REKO-ringen er et populært innslag og har siden oppstart i mars fått flere tusen medlemmer. Museet får dermed god eksponering mot en utvidet og relevant målgruppe. Økolaget holder tradisjonen tro, kafeen åpen én søndag i måneden.

Høsttakkefesten, 20. september, ble arrangert utendørs og i samarbeid med alle foreningene på bygdemuseet. Det var strålende sol, hjemmelaget suppe over bålpanne, potetlefser, levende musikk, markedsboder, omvisning i Røykåshytta, høns som spankulerte på tunet og selvplukk av blomster i skolehagen.

Skulerudstua har Leikaringen Hunar holdt åpen på søndagene på våren og høsten, så langt det har vært smittevernmessig forsvarlig. Turgåere setter stor pris på driften der.

Mer om Lørenskog bygdemuseum

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1