Høydepunkter
Utstillingen Kjøkkenveien – matens reise fra jord til bord åpnet i juni med 50 spesielt inviterte gjester. Lokalet har vært brukt til møter og foredrag i høst, og museet ser fram til å bruke det musealt og som kjøkken, når kommunen har ferdigbehandlet søknaden om bruksendring.
Det dyrkes på bygdemuseet! Elever fra åtte barne- og ungdomsskoler, samt Natur videregående skole, har deltatt i år. Skolehageteamet har også jobbet i skolehager på tre av skolene i kommunen. Museet samarbeider med Grønt Flagg, verdens største miljøsertifiseringsordning for skoler, om undervisningsopplegg for både skoler og barnehager. I vår fikk Lørenskog bygdemuseum endelig et eget drivhus. DKS-uken der alle 6. klassingene i kommunen pleier å delta, utgikk dessverre i år på grunn av koronapandemien.
Kafeen og landhandelen har for det meste holdt åpent annenhver uke, onsdager og torsdager. Annenhver onsdag er det også REKO-ring med utlevering av lokalmat på museet. REKO-ringen er et populært innslag og har siden oppstart i mars fått flere tusen medlemmer. Museet får dermed god eksponering mot en utvidet og relevant målgruppe. Økolaget holder tradisjonen tro, kafeen åpen én søndag i måneden.
Høsttakkefesten, 20. september, ble arrangert utendørs og i samarbeid med alle foreningene på bygdemuseet. Det var strålende sol, hjemmelaget suppe over bålpanne, potetlefser, levende musikk, markedsboder, omvisning i Røykåshytta, høns som spankulerte på tunet og selvplukk av blomster i skolehagen.
Skulerudstua har Leikaringen Hunar holdt åpen på søndagene på våren og høsten, så langt det har vært smittevernmessig forsvarlig. Turgåere setter stor pris på driften der.