Høydepunkter
De store arrangementene ble avlyst på grunn av koronapandemien. Med visse tilpasninger holdt museet likevel åpent som normalt i sommerferien. Mange besøkende ga uttrykk for at det var kjærkomment å besøke museet, se på dyrene og la barna leke med god plass rundt seg. En stund var hagen preget av dreneringsarbeidene fra året før, men etter hvert vokste det til og snart var hagen, med de mange staudebedene, like vakker som før.
Slåtteenga på Hvamshaugen ble gjennom støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Viken utvidet med et større område. Skjøtsel av disse områdene stimulerer vekster som er viktige for insekter og artsmangfoldet. Tradisjonelt arbeid med slåtteenger har kulturhistorisk interesse, men er også håndbåren kunnskap, som er viktig å bære fram og bruke også i vår tid.
Kjona fra 1700-tallet, som er et tørkehus for korn, malt og lin, ble flyttet inn i låven. Den spesielle aldersveden i bygningen stod i fare for å forvitre, og det ville vært vanskelig å istandsette bygningen uten å erstatte svært mange bygningsdeler. I låven står bygningen tørt og stabilt, det gamle tømmeret bevares, og ikke minst gir den nye plasseringen museet muligheter til å formidle en spesiell bygningsfunksjon på en ny, spennende og uvant måte.
Potetonna i høstferien var et vellykket arrangement, der mange glade barn plukket poteter rett fra jordet.