Hopp til hovedinnhold

Ullensaker museum i 2019

2 775 besøkende​

81 besøksdager

1,8 årsverk

2 271 168 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 125 597 kr
Billettinntekter: 46 071 kr
Leieinntekter: 14 500 kr
Tilskudd og gaver: 2 085 000 kr

Høydepunkter

Årets utstilling, I TAKT – en korpsutstilling for hele familien, ble laget i samarbeid med alle sju korps i kommunen, samt Romerike Drillklubb. Utstillingen fortalte musikkorpsenes nasjonale og lokale historie.  Besøkende kunne prøve seg på ulike aktiviteter som å marsjere i takt med musikk på en tredemølle, og la seg fotografere i museets bildevegg, tegnet på bestilling av Egil Nyhus.

Utstillingsåpningen ble markert med over 100 glade og spillende korpsmusikanter i alle aldre, som marsjerte inn på gårdsplassen til Ullensaker museum. Kultursjef, Jon Henrik Solheim, åpnet utstillingen. 

Denne sesongen har museet også hatt en temporær kunstutstilling i Kornmagasinet, med bilder malt av Aud Gunleiksrud. 

  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4

På bestilling fra den svenske regjeringen ble det i 2019 startet et prosjekt med arbeidstittel Svenske studiereiser. Prosjektet har som formål å etablere turer til Norge hvor svenske studenter skal få mer kunnskap og forståelse av 2. verdenskrig. Ullensaker museum var ett av flere museer som ble plukket ut til å være med på et pilotprosjekt. 

  • 1/1

Museet gjennomførte 25 arrangementer i 2019 i tillegg til vanlig sommeråpent og DKS-besøk. Dette har bidratt til økte besøkstall. Dette året hadde museet fokus på museumsaktivitet andre steder i kommunen, og var representert på bl.a. Strandfest for seniorer, Tradisjonsmatfestival, Global bygdekveld for kvinner, Kulturnatt på Øvre Romerike og Musikkfest på Jessheim. I tillegg arrangerte museet selv konsert og foredrag på Skrivergaarden Hovin, åpent møte med gratis markedsføringskurs for alle lag og foreninger, samt visning av miniutstillingen Åtte potter rømme og kåseri i foajeen på Ullensaker Kulturhus.

Mer om Ullensaker museum

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1