Hopp til hovedinnhold

Hurdal historielags samlinger i 2019

404 besøkende​

6 besøksdager

115 000 kr i tilskudd og gaver

Høydepunkter

Bygdetunet holdt åpent seks søndager. Med fire kåserier og musikalske innslag har det vært godt besøkt. De besøkende fikk flotte historier om blant annet Hurdal Verk og Norges stavkirker.

Det var i år ingen problemer med vannføringen da Rognlisaga ble demonstrert. Tømmer ble kjørt frem til saga med hest før det ble rullet inn på sagbordet og kløvd til bord. I underetasjen fikk de fremmøtte også se hvordan takflis blir høvlet.

I juni hadde museet, sammen med Hurdal Turlag, en flott ettermiddagstur til Knaisetra. Gudmund Knai kåserte for de fremmøtte om setras historie, og blant deltagerne kunne man oppleve både trekkspill og gitar til underholdning.

Som vanlig deltok museet på Bygdedagen med egen stand.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

I forbindelse med arrangementet Kulturnatt på Romerike ble det, i samarbeid med Hurdal Turlag, arrangert vandring blant gamle boplasser ved Skimten og Røsåsen.

På forespørsel fra Hurdalsenteret stilte museet med to personer på foredrag for døvblinde. Dette ble tolket for hver av deltakerne samtidig som medbragte gjenstander ble sendt rundt til de fremmøtte.

Slektshistorisk utvalg har jobbet med digitalisering av kirkebøker. Utvalget jobber systematisk og målrettet. Digitaliseringen vil gjøre søk i tidligere slekter fra Hurdal enklere.

Det er opprettet et eget utvalg som skal registrere gamle boplasser i Hurdal.

  • 1/2
  • 2/2

Mer om Hurdal historielags samlinger

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1