Hopp til hovedinnhold

Grinimuseet i 2019

1 832 besøkende​

50 besøksdager

3,1 årsverk

3 224 422 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 34 510 kr
Billettinntekter: 94 648 kr
Tilskudd og gaver: 3 095 264 kr

Høydepunkter

I 2019 har hovedfokuset vært på utvikling av nye utstillinger på brakka. 8. mai sto en ny lydinstallasjon klar om temaet isolasjon, med utgangspunkt i celleavdelingen i hovedbygningen i Grini fangeleir. Grinimuseet er også godt i gang med utviklingen av flere andre delutstillinger, om bl.a. kommunikasjon og ungdomsavdelingen Jugendabteilung i fangeleiren, som skal stå klare til 8. mai 2020.

I forbindelse med oppbygging av kunnskap til de nye utstillingene, er det gjennomført et stort arbeid med å kartlegge og samle inn kildemateriale om Grini fangeleir hos andre institusjoner. I denne sammenheng har museet også knyttet kontakter med forskere og andre personer på ulike fagområder, som er viktige samarbeidspartnere for museet.

Registrering av gjenstandssamlingen til Grinimuseet har vært høyt prioritert også i år. Så å si alle gjenstandene er nå registrert og ca. 850 gjenstander er publisert på digitaltmuseum.no. Grinimuseet tar jevnlig imot nye gjenstander knyttet til Grini fangeleir. Disse blir fortløpende registrert, fotografert og gjort digitalt tilgjengelig for publikum. I 2019 har museet mottatt 109 gjenstander samt en rekke brev og dokumenter. 

Museet har hatt sommeråpent i seks dager i august, og vært åpent én søndag på våren og én i høst. Den ene søndagen ble det arrangert gjenstandskafé, der flere gjenstander og dokumenter knyttet fangeleirens historie ble gitt til museet. I tillegg har museet tatt imot grupper for omvisning gjennom hele året.

Mer om Grinimuseet

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1