Hopp til hovedinnhold

Fetsund lenser og Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren i 2019

66 683 besøkende​

163 besøksdager

15,7 årsverk

14 993 166 kr i driftsinntekter

Salg av varer og tjenester: 2 391 743 kr
Billettinntekter: 112 083 kr
Leieinntekter: 378 498 kr
Tilskudd og gaver: 12 110 842 kr

Høydepunkter

Februar kom ny avdelingsdirektør på plass etter at tidligere direktør Anna Kristine Jahr Røine gikk av med pensjon. I tillegg til ny ledelse for lensemuseet og Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren, ble Tertitten, Urskog-Hølandsbanen, innlemmet i museumsklyngen. 

Den nye museumsklyngen bærer det administrative navnet Museumsklynge våtmark og teknisk-industrielle kulturminner, og har som formål å bygge en omforent og helhetlig tankegang rundt den historiskindustrielle aktiviteten i, og ved Glommavassdraget innen MiA-porteføljen. I tillegg til det teknisk-industrielle, står Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren som en naturlig del av museumsklyngen i kraft av å være en vesentlig formidler av naturmangfoldet som også det fredete fløtingsanlegget er en del av.

  • 1/1

Prosjektet, med foreløpig arbeidstittel Mulighetenes arena, rundt nytt museumsbygg og besøkssenter våtmark, har hatt økt fokus i 2019. Etter flere runder internt, har prosjektet nå utkrystallisert seg i en konkret, tredelt plan. Første del omhandler et grunnlagsmateriale som dels baserer seg på eksisterende forarbeid, og dels på nye opplysninger. Del to blir en internasjonal arkitektkonkurranse i regi av Norske Arkitekters Landsforbund som sammen med MiA skal kåre én vinner. Del tre blir å sende en investeringssøknad til Kulturdepartementet innen 1. mars 2021.

Arbeidet med nytt fugletårn på Jørholmen har hatt høyt fokus i 2019. Arbeidet med å innhente nødvendig informasjon og konkrete løsninger som tilfredsstiller kravspesifikasjonen har krevd betydelige ressurser. I tillegg er det gjennomført et betydelig antall timer for å skaffe til veie de nødvendige økonomiske ressursene som kreves for et prosjekt i denne størrelsesorden. Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 1,7 millioner kr, og er i kraft av sin størrelse og kvalitetsbevissthet et nybrottsarbeid for hva ny standard for fugletårn angår. Museumsklynge våtmark og teknisk-industrielle kulturminner er stolte av å være i føringen av denne standarden. Prosjektet er fullfinansiert og forventes ferdigstilt høsten 2020.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

Mer om Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1