<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Utstillinger

ALT SKAL UT

  • Tekst på gråpapir: Alt skal ut (Foto/Photo)
    1/1

En litt uvanlig utstilling. Utstillingssalen er rigget for arbeid med gjenstandene våre – det vil være arbeidsstasjoner for rensing, konservering, registrering, fotografering og pakking der de ansatte vil jobbe daglig. Hele tiden vil det være nye gjenstander som roterer fra post til post.

De fleste dager vil museumsansatte i utstillingen kunne fortelle om gjenstandene og prosessene. Vi oppfordrer også publikum til å komme med kunnskap de måtte ha om gjenstandene.

Bakgrunnen for utstillingen er at vi må flytte UT gjenstandene vi har i magasinet vårt på Slørstad og overføre dem til nye oppbevaringssteder. Vi benytter samtidig anledningen til å revidere gjenstandene og legge opplysninger og bilder UT på nett, på Digitalt museum.

Gratis adgang.

Under fremmed åk!

  •  (Foto/Photo)

Follo museum, Seiersten (utendørs)

Hverdagsliv i Drøbak og Frogn under 2. verdenskrig
Utstilling forsøker å vise noen av sidene ved krigens hverdag, og hvilke utfordringer folk i Drøbak og Frogn, som ellers i landet, hadde å stri med de fem årene krigen varte.

Utstillingen stod i Badeparken i Drøbak sommeren 2015 og henger fra 2016 på hovedbygget på Seiersten.

Vaktboligen (Bettys hus)

  • Roald Amundsen sitter og leser på sitt eget kontor i Uranienborg. (Foto/Photo)

Roald Amundsens hjem

Utstillingen i vaktboligen på Uranienborg gir innblikk Roald Amundsens liv og ekspedisjoner. Her fortelles også mindre kjente historier om Amundsen og menneskene rundt ham. Historiene spenner fra Amundsens kjærlighetsforhold til hans rundreise i Japan i 1927. Utstillingen viser gjenstander, fotografier og dokumenter som stammer fra Amundsens hjem.

Adgang til utstillingen er gratis.

Gå til ...