Hopp til hovedinnhold

Omvisninger

Langs landeveien

Tar dere innom fire av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, gårdshuset på Børsum og Drengestua. Omvisningen viser frem Follo-bygdene i et tidlig 1900-tall med gårdshistorie, klasseforskjeller og skolehistorie. Dere vi få se ulike historiske interiører, gjenstanders utvikling og hvordan folk i Follo har bodd opp igjennom historien.

Omvisning på Seiersten skanse

Opplev Seiersten skanse, et forsvarsverk fra slutten av 1800-tallet. Bygget som flankeforsvar for Oscarsborg festning. Omvisningen går nedenom Veisvingbatteriet og en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Hør om Drøbaks spennende forsvarshistorie, tidligere Seiersten prestegård som måtte vike for skanseutbyggingen og aktiviteten tilknyttet frigjøringen fra Sverige i 1905.

Gammeldags skoletime i Holstad skole

Lærer Skuterud holder skoletime på gamle Holstad skole i året 1904. Dere trer inn i rollene som elever og får oppleve hvordan skolen var den gang. Det vil bli salmevers, Elverim, Eksamen i religion og skammekrok.

Børsum-bygningen

Opplev det store våningshuset fra 1747 og få innblikk i livet på en gård fra 1700- til 1900-tallet.

Drøbaksvandring

Opplev de sjarmerende smugene, spennende historier og vakre bymiljøer med dyktige guider – bli med på en guidet tur i Drøbak!

"Kunstnerbyen", "trehusbyen", "kurbadbyen", "Niels Carlsens by", "den nordligste sørlandsbyen" ... kjært barn har mange navn. Vi tar deg med på en vandring gjennom Drøbaks historie og sjel.

Guidede turer på 60 minutter. Turene har utgangspunkt fra turistinformasjonen i havna.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1