Hopp til hovedinnhold

Vafler

I vintersesongen er Skulerudstua åpen for publikum på søndager. Da står leikarringen Hunar klare med nystekte vafler, kaffe og solbærtoddy. Her får dere oppskriften på de sagnomsuste vaflene.

Skulerudvafler

Oppskriften gir vafler til en liten armé. Har du for mye røre, kan den fint fryses til en annen gang. 

4 egg
2 liter melk
250 g margarin
1 kg hvetemel
1 tsk bakepulver
4 tsk vaniljesukker
Sukker etter smak

Bland alle ingrediensen sammen og rør til en klumpefri røre. Margarinen smeltes og haes i til slutt. La røra svelle i 20 minutter før vaflene stekes i et oppvarmet jern. 

Vil du vite mer om vaffelens opprinnelse? Ta en titt her.

  • 1/1
    Foto: Lukasz Bielawski
Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 1