<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Landhandelen på Skårer gård

Varene vi selger i vår landhandel er nøye plukket ut og høy grad av bærekraft er et av kriteriene. Det du finner her av matvarer, hudpleieprodukter og vaskemidler er 100% rent, økologisk og det beste alternativet for deg, våre små og jorda vår.

Vi tar gjerne i mot forslag om hvilke varer som skal få plass i hyllene våre.

 • Landhandel_1.jpg
 • 2/2

Honning fra våre egne bier

Våren 2016 ble det satt ut bikuber i museumshagen. Etter godt stell fra vår dyktige birøkter er vi stolte av å kunne tilby vår egen honning for salg i landhandelen.

Tora

Vi har nydelige plagg til dame, barn og hjemmet designet og produsert i Norge av Tora. Materialene som blir brukt er sertifisert økologisk, det vil si at det ikke blir brukt sprøytemidler/kunstgjødsel i dyrkingen og videre foredling blir gjort på en skånsom måte uten bruk av skadelige kjemikalier og farger. De romantiske plaggene er inspirert av oldemors tid og plaggene er laget for å være både solide og praktiske, samtidig vakre.

Vi selger blant annet forklær, bakstebluser, seterkjoler og brødposer i lin.

 • Lrenskog_brdposer_i_lin.jpg
  1/4
 • Lrenskog_rutete_forkle.jpg
  2/4
 • Lrenskog_forkle_i_lin.jpg
  3/4
 • Lrenskog_seterkjole_i_lin.jpg
  4/4

NILSEN

Nydelig kvalitetssøm i skinn og lær av Silje Nilsen Pedersen.
NILSEN ble opprettet i 2014. I tillegg til egne design, kan hun også skreddersy på bestilling.

Vi selger blant annet kortholder, clutch, foldover

 • Lrenskog_butikk_NILSEN_kortholder.jpeg
  1/2
 • Lrenskog_NILSEN_toalettmapper.jpeg
  2/2

Barnigjen

Klær til barn designet av Barnigjen  er håndlaget på Fjellhamar i Akershus. Tøyet er produsert av nye og vintage naturmaterialer i små serier. Klærne er fargerike og passer for gutter og jenter i aktiv lek. Du får også kjøpt mønster til å sy eller strikke selv.

Vi har blant annet pyntekrager og smekker. Nydelige kyser i Liberty Art Fabrics fôret med ull og bomull til småjenter. Skyggeluer til gutter. Kjoler for jenter og shorts og vest for gutter. Vi har også flotte ullbukser med høy kvalitet, strikket med garn fra Hillesvåg ullvarefabrikk.

 • Lrenskog_butikk_barnigjen_klesstativ_red.jpg
  1/1

C Heyerdahl

C er en trygg og effektiv gjeng grønne vaskemidler. Serien er helt uten unødig kjemi som syntetiske vaskestoffer, farge, parfyme og rare navn som ftalater og er selvfølgelig ikke testet på dyr. Det er brukt pet plastflasker, som kan resirkuleres og disse er fylt med C Heyerdahls egne gode duftblandinger så du skal få et lite aromakick i hverdagen.

Her finnes universalspray og vaskemidler for bad, kjøkken, klær, hender og til og med hunden. Du kan også kjøpe oppvaskbørste av naturmaterialer.

 • Lrenskog_butikk_C-Heyerdahl_toalettrens.jpg
  1/1

Norsk Urkorn

 • Lrenskog_Norsk_Urkorn.jpg

Norsk Urkorns engasjement ligger i økologisk kornproduksjon, og spesielt i de virkelig gamle kornsortene, som samlet omtales som urkorn. De har et høyt og veldig interessant næringsinnhold. Tilbakemeldingene på kornet er at det gir bakevarer med god smak, og mange opplever velvære i form av blant annet bedre fordøyelse. Vårt mel er malt på steinkvern, noe som gjør at kornets næringsinnhold og smakskvalitet bevares på en utmerket måte.

Kornsortene som selges er spelt, nakenbygg og emmer. Hel spelt selges også i løsvekt.

Nakenbygg er en svært næringsrik kornsort og har lange tradisjoner innen matlaging. Nakenbygg er rikt på antioksidanter, noe som er bra for immunforsvaret. Det har også et høyt innhold av betaglukan som har vist seg å ha en gunstig effekt på både kolesterol, blodsukker og generelt i forebygging av hjerte- og karsykdommer.

Spelt er kjent for sin gode smak og høye næringsverdi. Spelt blir gjerne brukt av dem som tåler vanlig hvete dårlig, ettersom det har et svakere gluten og et lavere innhold av tungtfordøyelige karbohydrater (fruktaner). Spelt har et høyt innhold av bl.a. jern, protein, enumettede fettsyrer, fiber og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og sink.

Emmer er forløperen til spelt og er en svært næringsrik kornart. Kornet er rikt på fiber, og har et svakt gluten. Emmer har en nøtteaktig aroma.

Du finner baketips på Norsk Urkorn sine sider.


Siden er under arbeid, flere leverandører vil bli lagt til etterhvert.