Hopp til hovedinnhold

Linderud gård er en perle i Groruddalen. Gårdens historie spores tilbake til middelalderen da den fungerte som kirke- og krongods. 

Mogens Lauritssøn kjøpte gården i 1679. I 1713 fikk sønnen Erich Mogenssøn reist hovedbygget, og gården har vært i Monsen-Mathiesen-slektens eie i over 300 år. 

Etter Statsråd Mathiesens død i 1953 ble gården vernet. Bygningen rommer kunst- og møbelsamlingen «De Mathiesenske Samlinger», og er åpen for omvisninger og konserter store deler av året.

  • 1/1

Linderud gård i dag

Siden 2007 har Linderud gård vært driftet som museum av MiA - Museene i Akershus. 

Linderud gård har som mål å være den fremste formidleren av Groruddalens rike kulturhistorie. I det legger vi at vi skal være en åpen og inkluderende møteplass for lokalbefolkningen, og et ettertraktet besøkssted for alle som ønsker å lære mer om områdets spennende reise fra storgårder og jordbruksområde til storby. 

Vi jobber målrettet og strategisk for å tiltrekke og tilrettelegge for nye målgrupper. Sentralt i dette arbeidet er et tett samarbeid med lokale institusjoner og næringsdrivende.

  • Et mylder av mennesker og markedsboder på gårdsplassen foran en hvit herregårdsbygning. Foto.
    1/1

Linderud gård har et av landets best bevarte historiske hageanlegg – med spennende elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapstil og funksjonalisme. 

Hagen er åpen for publikum hver, hele året. Her kan du nyte en spasertur i unike omgivelser, eller bli med på en av våre hageomvisninger annenhver søndag i sommersesongen.

På østjordet dyrkes det i Linderud nærmiljøhage, en grønn møteplass og urban dyrkingsarena for lokalbefolkningen i Bydel Bjerke. Med nærmiljøhagen utvikler vi gården som en kunnskapsarena for urbant landbruk i historiske rammer.

Vi tilbyr:

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1