Linderud gård er en perle i Groruddalen. Gårdens historie spores tilbake til middelalderen da den fungerte som kirke- og krongods.
Mogens Lauritssøn kjøpte gården i 1679. I 1713 fikk sønnen Erich Mogenssøn reist hovedbygget, og gården har vært i Monsen-Mathiesen-slektens eie i over 300 år.
Etter Statsråd Mathiesens død i 1953 ble gården vernet. Bygningen rommer kunst- og møbelsamlingen «De Mathiesenske Samlinger», og er åpen for omvisninger og konserter store deler av året.
Linderud gård i dag
Siden 2007 har Linderud gård vært driftet som museum av MiA - Museene i Akershus.
Linderud gård har som mål å være den fremste formidleren av Groruddalens rike kulturhistorie. I det legger vi at vi skal være en åpen og inkluderende møteplass for lokalbefolkningen, og et ettertraktet besøkssted for alle som ønsker å lære mer om områdets spennende reise fra storgårder og jordbruksområde til storby.
Vi jobber målrettet og strategisk for å tiltrekke og tilrettelegge for nye målgrupper. Sentralt i dette arbeidet er et tett samarbeid med lokale institusjoner og næringsdrivende.
Linderud gård har et av landets best bevarte historiske hageanlegg – med spennende elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapstil og funksjonalisme.
Hagen er åpen for publikum hver, hele året. Her kan du nyte en spasertur i unike omgivelser, eller bli med på en av våre hageomvisninger annenhver søndag i sommersesongen.
På østjordet dyrkes det i Linderud nærmiljøhage, en grønn møteplass og urban dyrkingsarena for lokalbefolkningen i Bydel Bjerke. Med nærmiljøhagen utvikler vi gården som en kunnskapsarena for urbant landbruk i historiske rammer.